Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Recept | Rijst met champignons en spinazie

Ingrediënten

  • Champignon
  • Olijfolie
  • Peterselie
  • Rijst
  • Spinazie

Meer over de ingrediënten

Bereidingswijze:

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Was de spinazie. Kook in weinig water of roerbak in wat olie tot de spinazie geslonken is. Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Bak ze in wat boter mooi lichtbruin zodat ze nog wel wat vocht vast houden. Voeg de rijst, champignons en de spinazie bij elkaar samen met een beetje boter of olie. Prak of pureer eventueel met wat kookvocht tot een smeuïg hapje.

Het is heerlijk om aan dit hapje wat peterselie toe te voegen. Je kan de peterselie heel fijn hakken en dan door het hapje mengen of mee pureren met de rest van de ingrediënten.

Een lekkere verhouding is 2 eetlepels spinazie, 1 eetlepels champignons en 2 eetlepels rijst.

Deel, bewaar of stuur door

Wat vind je van dit recept?
23 stemmen

Smikkelstip | Start vroeg met de introductie van pinda en ei

Door vroeg pinda en ei te introduceren, kunnen veel allergieën worden voorkomen. Een voedselallergie kan ontstaan als voedsel via een beschadigde huid, zoals eczeem, in het lichaam komt. De huid is niet de juiste plaats om voor het eerst met voedsel in aanraking te komen.

Lees hier meer over vroege introductie van pinda en ei

Recepten in dezelfde categorie

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie