Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Recept | Sinaasappel mango hapje

Ingrediënten

  • Mango
  • Sinaasappel

Meer over de ingrediënten

Bereidingswijze

Snijd de mango doormidden langs beide kanten van de pit en schil beide helften. Schil de sinaasappel, verwijder de witte vliezen en snijd de partjes eruit. Verwijder eventuele pitten en snijd de partjes in kleinere stukjes.

Doe de stukjes mango en sinaasappel bij elkaar in een blender of gebruik een staafmixer om alles tot een gladde fruitpuree te mixen. Je kunt de puree eventueel door een zeef drukken om een extra gladde textuur te krijgen, afhankelijk van de leeftijd van je baby.

Afhankelijk van de grootte van het fruit kun je natuurlijk variëren in de hoeveelheden van beiden. Serveer dit lekker fruithapje voor je baby direct, bewaar in luchtdichte bakjes in de koelkast voor maximaal 48 uur of vries het in voor later gebruik.

Deel, bewaar of stuur door

Wat vind je van dit recept?
0 stemmen

Smikkelstip | Waarom stoom je sommige fruitsoorten?

Harde fruit soorten kun je voor het verwerken in een babyhapje even stomen in weinig water. Dit pureert makkelijker en ze verkleuren dan ook niet. Maar dit moet niet. Vroeger was dit een richtlijn. Het zou de darmpjes van de baby’s minder belasten wanneer je het fruit eerst kookt.

Voor zacht fruit geldt overigens hetzelfde. Het hoeft niet, maar kan wel. Doe waar je jezelf het prettigste bij voelt en wat je makkelijk vindt.

Andere recepten met Mango

Recepten in dezelfde categorie

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>