Bereidingswijze:
Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Kook de spruiten in 10 minuten gaar. Braad een stukje kipfilet in olijfolie of boter totdat deze door en door gaar is. Hak wat blaadjes verse basilicum fijn. Giet de spruitjes af. Stamp de de spruitjes samen met de banaan en een klontje boter tot een smeuïge puree. Snijd de kip fijn en meng deze met de basilicum door de puree. Heb je liever een babyhapje zonder stukjes, pureer dan alles met een staafmixer of blender samen met een beetje kookvocht tot een glad hapje.
Een mooie verhouding voor de puree is 250 gram spruitjes en 1 banaan. Per portie voeg je ongeveer 1 eetlepel gare kipfilet toe.
Variatie tip (En een succes bij grotere kindjes):
Kook de gehalveerde spruitjes 5 minuten tot ze beetgaar zijn. Snijd de banaan in plakjes. Verhit olie in een wok of koekenpan. Bak de plakjes banaan lichtbruin, schep ze regelmatig om. Voeg vervolgens de spruitjes toe en bak het geheel nog even door tot ook de spruitjes een kleurtje krijgen. Serveer met in stukjes gesneden kipfilet en eventueel wat rijst. Bestrooi met geraspte kokos.