Tartaar met champignons en erwtenmoes

Groentehapje Vanaf 8 maanden
Tartaar met champignons en erwtenmoes

Meer over de ingrediënten

Tartaar met champignons en erwtenmoes

Groentehapje Vanaf 8 maanden

Ingrediënten

  • Aardappel
  • Boter
  • Champignon
  • Erwten
  • Tartaar

Bereidingswijze

Aardappel schillen en in stukjes snijden. Breng de aardappel in een pan met water aan de kook en laat 15 tot 20 minuten koken. Poets de champignons schoon en snij ze in plakjes. Bak de tartaar in een koekenpan met een beetje margarine gaar. Snijd de tartaar vast in stukjes zodat je zeker weet dat hij helemaal gaar bakt. Voeg op het laatst de champignons erbij en bak ze even mee. Kook de erwten in 10 minuten in kokend water. Giet de aardappelen en de erwten af (kunnen bij elkaar in hetzelfde vergiet). Doe alles, inclusief de tartaar en champignons bij elkaar om het daarna met een staafmixer tot een prakje te mixen. Voeg wat vloeibare margarine of olie toe om het geheel wat smeuïger te maken.

Tegen de tijd dat je kindje 1 jaar wordt kun je proberen het eten in stukjes te snijden en ze apart te geven en ze niet meer door elkaar te mengen.

Smikkelstip – Vloeibare boter (margarine) en olijfolie

Voeg een klein beetje margarine of olie toe om het geheel wat smeuïger te maken. Om zich goed te ontwikkelen hebben baby’s en jonge kinderen goede vetten nodig. Goede vetten zitten in margarine en olie.

recepten in dezelfde categorie

aan de slag

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>