Wat heb je nodig
3/4 kop (opvolg)melk naar keuze of water
1/4 kop fijne havermout
1-2 kakifruit (ik heb anderhalve gebruikt)
1/2 theelepel koek- en speculaaskruiden
Bereidingswijze
Verwarm 3/4 kop melk naar keuze of water in een pan. Voeg de havermout toe en zet het vuur op medium.
Rasp of snijd de helft van de kakifruit fijn en voeg deze toe aan de havermout in de pan.
Snijd de resterende helft van de kakifruit in blokjes en voeg deze ook toe aan de havermout. Roer af en toe terwijl de havermout kookt.
Zodra meer van de havermout begint in te dikken, voeg je de koek- en speculaaskruiden toe. Roer goed door.
Wanneer de havermout genoeg is ingedikt, breng je het over naar een kom. Top het af met in blokjes gesneden kaki als je wilt.
Een heerlijk verwarmend, voedzaam en smaakvol ontbijt dat zowel gezond als lekker is volwassenen en kinderen.