Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Recept | Witlofpuree met ham en kaas

Ingrediënten

  • Aardappel
  • Boter
  • Ham
  • Kaas
  • Witlof

Meer over de ingrediënten

Bereidingswijze

Schil de aardappel en snij hem in stukken. Kook de aardappel in 20 minuten gaar. Witlof schoonmaken, wassen en fijn snijden en in 5-7 minuten gaar koken. Snij de achterham (broodbeleg) klein. Giet de aardappelen en witlof af. Doe alles bij elkaar, voeg wat geraspte zoutarme kaas en vloeibare margarine toe en mix het tot een prakje met de staafmixer. Of prak het met een vork tot een wat grover hapje als je baby hier aan toe is.

Het voedingscentrum adviseert om baby’s en jonge kinderen nog geen harde kaas te geven. Hier zit te veel zout in. Kaassoorten met een laag gehalte aan zout zijn bijvoorbeeld mozzarella, zuivelspread, cottage cheese en hüttenkäse. Gebruik bij dit recept bijvoorbeeld Altena Zoutarm of geraspte mozzarella.

De richtlijn voor kaas die je kan aanhouden is: zit er minder dan 1 gram zout per 100 gram in de kaas, dan is het een betere keuze voor jonge kinderen.

Deel, bewaar of stuur door

Wat vind je van dit recept?
2 stemmen

Smikkelstip | Wat doe ik met het eten dat ik over heb?

Bewaar geen babyvoeding die over is na het eten. Bacteriën hebben vrij spel omdat de lepel in en uit het mondje van je baby is geweest (soms in dat van jou) maar ook in en uit het eten.

Recepten in dezelfde categorie

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie