Bereidingswijze
Schil de aardappel en snij hem in stukken. Kook de aardappel in 20 minuten gaar. Witlof schoonmaken, wassen en fijn snijden en in 5-7 minuten gaar koken. Snij de achterham (broodbeleg) klein. Giet de aardappelen en witlof af. Doe alles bij elkaar, voeg wat geraspte zoutarme kaas en vloeibare margarine toe en mix het tot een prakje met de staafmixer. Of prak het met een vork tot een wat grover hapje als je baby hier aan toe is.
Het voedingscentrum adviseert om baby’s en jonge kinderen nog geen harde kaas te geven. Hier zit te veel zout in. Kaassoorten met een laag gehalte aan zout zijn bijvoorbeeld mozzarella, zuivelspread, cottage cheese en hüttenkäse. Gebruik bij dit recept bijvoorbeeld Altena Zoutarm of geraspte mozzarella.
De richtlijn voor kaas die je kan aanhouden is: zit er minder dan 1 gram zout per 100 gram in de kaas, dan is het een betere keuze voor jonge kinderen.