Voor ongeveer 2 porties gebruik je 2 eetlepels kip, 3 eetlepels zoete aardappel en 3 eetlepels witlof. In grammen is dat ongeveer 100 gram kipfilet, 150 gram zoete aardappel en 150 gram witlof. Varieer gerust in de hoeveelheden van de beide groentes.
Bereidingswijze
Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes.
Snijd de witlof eenmaal doormidden, verwijder de bittere kern en snijd de witlof vervolgens in dunne reepjes.
Doe de zoete aardappel en kipfilet in een pan met voldoende water en breng aan de kook. Je kunt de groenten ook stomen in een babystomer of stoommandje. Laat ongeveer 7 minuten koken of stomen tot ze gaar zijn.
Voeg vervolgens de witlof toe aan de pan met de gekookte kip en zoete aardappel. Kook of stoom alles samen nog eens gedurende 8 minuten. Giet daarna af, maar bewaar een beetje van het kookvocht om het babyhapje te verdunnen.
Pureer de gekookte ingrediënten tot de gewenste dikte met behulp van een staafmixer of keukenmachine. Voeg indien nodig wat van het bewaarde kookvocht toe om de gewenste consistentie te bereiken.
En voilà, klaar is het babyhapje met witlof, zoete aardappel en kip !