fbpx

Wortel hapje

Groentehapje Oefenhapjes

Wortel hapje

Groentehapje Oefenhapjes

Ingrediënten

Bereidingswijze

Snij de worteltjes in stukjes en doe ze in een pan met een laagje water. Breng aan de kook en laat de worteltjes ongeveer 10 minuten koken. Daarna afgieten en met de staafmixer pureren tot een glad papje. Voeg een klein beetje margarine of olie toe om het geheel wat smeuïger te maken.

In mijn recepten staan geen hoeveelheden. Lees hier waarom.

Meer over de ingrediënten

Smikkeltips!

Hoe lang blijf je pureren?

Vanaf 8 – 9 maanden kun je rustig aan het eten wat grover gaan maken. Je gebruikt de staafmixer wat korter zodat je kleine stukjes in het hapje krijgt. Als dit goed gaat kun je een paar maanden later de stukjes weer wat groter laten. Tegen de tijd dat je kindje 1 jaar wordt kun je proberen het eten in stukjes te snijden en ze apart te geven en ze niet meer door elkaar te mengen.

Hapje te dun?

Om bijvoorbeeld een fruithapje in te dikken kun je er een liga doorheen kruimelen. Ook Johannesbroodpitmeel en rijstebloem kun je gebruiken om je hapje minder dun te maken.

Andere lekkere hapjes

Zalm met rijst en erwtjes

Zalm met rijst en sperziebonen

Smikkelen!

Wortel en pastinaak met rijst

Dat wordt smikkelen.

Knolselderijpuree

Knolselderij bloemkool puree

Super smikkel hapje

Rijst met avocado en bloemkool

Smullen maar!

Worteltjes met erwtjes hapje

Klassieke combi!

Pastinaak puree

Heerlijk!

Wortel pastinaak puree

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen