Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Recept | Zalm met erwtenpuree en asperges

Ingrediënten

  • Aardappel
  • Asperge
  • Erwten
  • Olijfolie
  • Zalm

Meer over de ingrediënten

Bereidingswijze

Kook de aardappel gaar. De asperges schil je eerst en het is handig als je ze direct in stukjes van 1 a 2 cm snijdt. Breng de asperges in ruim water aan de kook. Als de asperges 5 minuten koken doe je de erwten erbij. Laat ze samen nog 10 minuten gaar koken. Leg de zalm in een pannetje kokend water en laat het een minuutje of 10 koken. Giet de aardappel, asperges en erwten af (kunnen bij elkaar in hetzelfde vergiet) en doe alles, inclusief de zalm bij elkaar om het daarna met een staafmixer tot een prakje te mixen. Voeg wat vloeibare margarine of olie toe om het geheel wat smeuïger te maken.

Tegen de tijd dat je kindje 1 jaar wordt kun je proberen het eten in stukjes te snijden en ze apart te geven en ze niet meer door elkaar te mengen.

Deel, bewaar of stuur door

Wat vind je van dit recept?
2 stemmen

Smikkelstip | Wat doe ik met het eten dat ik over heb?

Bewaar geen babyvoeding die over is na het eten. Bacteriën hebben vrij spel omdat de lepel in en uit het mondje van je baby is geweest (soms in dat van jou) maar ook in en uit het eten.

Recepten in dezelfde categorie

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie