fbpx

Aardappel met ei en tomaat

Groentehapje Vanaf 6 maanden

Aardappel met ei en tomaat

Groentehapje Vanaf 6 maanden

Ingrediënten

Bereidingswijze:

Schil de aardappel en snijd in gelijke stukken. Kook in 15-20 minuten gaar. Ontvel de tomaten en snijd deze in blokjes. Kook of bak de tomatenstukjes even aan in wat boter of olie. Kook intussen een ei in 10 minuten hard. Giet de aardappelen af. Voeg de aardappelen, tomaat en stukje ei bij elkaar samen met een beetje boter of olie. Prak of pureer tot een smeuïg hapje.

Volg bij de introductie van pinda’s en ei altijd het advies van je consultatiebureau. Lees hier meer over het vroeg introduceren van pindakaas en ei.

In mijn recepten staan geen hoeveelheden. Lees hier waarom.

Meer over de ingrediënten

Smikkeltips!

Kookvocht bewaren

Bewaar wat kookvocht. Hiermee kun je een te stevig hapje wat smeuïger maken. Dit kun je ook doen door er wat opvolgmelk of borstvoeding door te mengen.

Mag mijn baby ook brood eten?

Als je kleintje gewend is aan oefenhapjes en ook aan wat grovere hapjes kun je een stukje brood zonder korst geven. Lees hier meer over de eerste hapjes brood.

Andere lekkere hapjes

Rijst met champignons en spinazie

Hap hap hap..

Bruine bonen wortelhapje met stukjes ei

Jummie!

Bruine bonen met tomaat en rozijnen

Smullen!

Couscous met zalm, pompoen en ananas

Spinazie wortelstamppotje met ei

Spinaziestamppotje met appel

Verrassend lekker!

Bruine bonen met spinazie en ei

Erwten puree

Hap hap hap.

Zalm met aardappel en boontjes

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen