Aardappel met ei en tomaat

Groentehapje Vanaf 6 maanden
Aardappel met ei en tomaat

Meer over de ingrediënten

Aardappel met ei en tomaat

Groentehapje Vanaf 6 maanden

Ingrediënten

  • Aardappel
  • Ei
  • Olijfolie
  • Tomaat

Bereidingswijze:

Schil twee aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 15-20 minuten gaar. Ontvel vijf tomaten en snijd deze in blokjes. Kook of bak de tomatenstukjes even aan in wat boter of olie. Kook intussen een ei in 10 minuten hard. Giet de aardappelen af. Voeg de aardappelen, tomaat en stukje ei bij elkaar samen met een beetje boter of olie. Prak of pureer tot een smeuïg hapje. Ook erg lekker om voor de afwisseling eens wat basilicumblaadjes mee te pureren.

Je kan de verhouding 50 gram aardappel, 100 gram tomaat aanhouden. Met de hoeveelheid ei in het hapje kun je gerust variëren.

Volg bij de introductie van pinda’s en ei altijd het advies van je consultatiebureau. Lees hier meer over het vroeg introduceren van pindakaas en ei.

in onze collectie

Smikkelstip – Kookvocht bewaren

Bewaar wat kookvocht. Hiermee kun je een te stevig hapje wat smeuïger maken. Dit kun je ook doen door er wat opvolgmelk of borstvoeding door te mengen.

recepten in dezelfde categorie

aan de slag

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>