Bereidingswijze
Voor dit basisrecept voor babypap gebruik je 200 ml opvolgmelk bereid volgens de instructies op de verpakking en 2 eetlepels fijne granen (bijvoorbeeld havermout of rijstebloem, geschikt voor baby’s).
- Breng de opvolgmelk op een laag vuurtje aan de kook.
- Voeg de granen toe en roer goed door.
- Laat de pap zachtjes koken en roer regelmatig om klontjes te voorkomen. Kook de pap in 2-3 minuten zacht en glad.
- Laat de pap iets afkoelen tot het lauwwarm is. Serveer meteen.
Tip: Voeg wat gepureerd fruit toe aan dit basisrecept voor babypap, zoals banaan of peer, om de pap extra smaak te geven.
Je kunt pap het beste met een lepel te geven en niet met de fles. Zo help je jouw baby om te leren kauwen en slikken, wat de mondspieren versterkt. Deze spierontwikkeling is belangrijk voor de spraakontwikkeling. Ook helpt dat bij het leren eten van vaster voedsel.
Let op bij pap van rijstebloem: hoewel rijstpap lekker en licht verteerbaar is, kan rijst relatief veel arseen bevatten. Dit kan bij te veel inname op langere termijn schadelijk zijn. Wissel daarom pap van rijst af met andere granen om een gezonde balans te behouden.