Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Recept | Bruine bonen wortelhapje met stukjes ei

Ingrediënten

  • Boter
  • Bruine bonen
  • Ei
  • Wortel

Meer over de ingrediënten

Bereidingswijze

Gebruik bruine bonen uit pot of blik zonder toegevoegd zout of gebruik gedroogde bruine bonen en laat deze een nacht wellen.

Met de verhoudingen kun je variëren. Schil of schrap, ongeveer 200 gram, wortel en snijd in gelijke stukken. Kook de wortel stukjes in 20 minuten gaar. Verwarm de bruine bonen, ongeveer 200 gram, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook intussen een ei in 10 minuten hard. Pel het ei en snijd in stukken. Giet alles af en pureer of prak het geheel met een beetje boter of olie tot een lekker hapje.

Volg bij de introductie van pinda’s en ei altijd het advies van je consultatiebureau. Lees hier meer over het vroeg introduceren van pindakaas en ei.

Deel, bewaar of stuur door

Wat vind je van dit recept?
5 stemmen

Smikkelstip | Kookvocht bewaren

Bewaar wat kookvocht. Hiermee kun je een te stevig hapje wat smeuïger maken. Dit kun je ook doen door er wat opvolgmelk of borstvoeding door te mengen.

Recepten in dezelfde categorie

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie