fbpx

Knolselderijpuree

Groentehapje Vanaf 6 maanden

Knolselderijpuree

Groentehapje Vanaf 6 maanden

Bereidingswijze

Aardappel en knolselderij schillen en in stukjes snijden. Breng de aardappel en knolselderij samen in een pan met water aan de kook en laat 15 tot 20 minuten koken. Giet de aardappelen en de knolselderij af en stamp ze tot een mooie puree. Voeg een beetje kookvocht en/of olie toe om het smeuïger te maken.

In mijn recepten staan geen hoeveelheden. Lees hier waarom.

Meer over de ingrediënten

Smikkeltips!

Hapje te dun?

Om bijvoorbeeld een fruithapje in te dikken kun je er baby biscuit doorheen kruimelen. Ook Johannesbroodpitmeel en rijstebloem kun je gebruiken om je hapje minder dun te maken.

Hoe lang blijf je pureren?

Vanaf 8 – 9 maanden kun je rustig aan het eten wat grover gaan maken. Je gebruikt de staafmixer wat korter zodat je kleine stukjes in het hapje krijgt. Als dit goed gaat kun je een paar maanden later de stukjes weer wat groter laten. Tegen de tijd dat je kindje 1 jaar wordt kun je proberen het eten in stukjes te snijden en ze apart te geven en ze niet meer door elkaar te mengen.

Andere lekkere hapjes

Rijst met champignons en spinazie

Hap hap hap..

Couscous met zalm, pompoen en ananas

Spinazie wortelstamppotje met ei

Spinaziestamppotje met appel

Verrassend lekker!

Aardappel met ei en tomaat

Erwten puree

Hap hap hap.

Zalm met aardappel en boontjes

Zalm met rijst en erwtjes

Zalm met rijst en sperziebonen

Smikkelen!

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen