Pindakaas voor je baby, zonder zout of suiker, maak je eenvoudig zelf met het volgende recept.
Ingrediënten:
200 gram pinda’s
2 theelepels kokos- of zonnebloemolie
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Spreid 200 gram pinda’s uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zet de bakplaat in het midden van de oven voor 10-15 minuten. Ze mogen niet donker worden. Let op, ze bakken nog even door als je ze uit de oven gehaald hebt. En dan zijn dan echt heel heet.
Laat goed afkoelen. Doe vervolgens de geroosterde pinda’s met 2 theelepels kokos- of zonnebloemolie in een keukenmachine. Laat de machine net zolang malen tot je een smeuïge pindakaas krijgt. Heb geduld.
Tada! Een heerlijk simpele, maar reuze lekkere homemade pindakaas.
Volg bij de introductie van pinda’s en ei altijd het advies van je consultatiebureau. Lees hier meer over het vroeg introduceren van pindakaas en ei.