Recept voor pindakaas

Broodmaaltijd, Tussendoortje Vanaf 6 maanden
Recept voor pindakaas - Mag mijn baby ei en pindakaas?

    Recept voor pindakaas

    Broodmaaltijd, Tussendoortje Vanaf 6 maanden

    Ingrediënten

    • Pinda's

    Pindakaas voor je baby, zonder zout of suiker, maak je eenvoudig zelf met het volgende recept.

    Ingrediënten:

    200 gram pinda’s
    2 theelepels kokos- of zonnebloemolie

    Bereidingswijze:

    Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
    Spreid 200 gram pinda’s uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zet de bakplaat in het midden van de oven voor 10-15 minuten. Ze mogen niet donker worden. Let op, ze bakken nog even door als je ze uit de oven gehaald hebt. En dan zijn dan echt heel heet.

    Laat goed afkoelen. Doe vervolgens de geroosterde pinda’s met 2 theelepels kokos- of zonnebloemolie in een keukenmachine. Laat de machine net zolang malen tot je een smeuïge pindakaas krijgt. Heb geduld.

    Tada! Een heerlijk simpele, maar reuze lekkere homemade pindakaas.

    Volg bij de introductie van pinda’s en ei altijd het advies van je consultatiebureau. Lees hier meer over het vroeg introduceren van pindakaas en ei.

    Smikkelstip – Waarom stoom je sommige fruitsoorten?

    Harde fruit soorten kun je voor het verwerken in een babyhapje even stomen in weinig water. Dit pureert makkelijker en ze verkleuren dan ook niet. Maar dit moet niet. Vroeger was dit een richtlijn. Het zou de darmpjes van de baby’s minder belasten wanneer je het fruit eerst kookt.

    Voor zacht fruit geldt overigens hetzelfde. Het hoeft niet, maar kan wel. Doe waar je jezelf het prettigste bij voelt en wat je makkelijk vindt.

    recepten in dezelfde categorie

    aan de slag

    Om een recept of product aan je favorieten
    toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
    Smikkels account.
    INLOGGEN
    Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>