fbpx

Handige recepten voor kleintjes vanaf 4 maanden

Recept voor pindakaas

Broodmaaltijd Tussendoortje Vanaf 6 maanden

Recept voor pindakaas

Broodmaaltijd Tussendoortje Vanaf 6 maanden

Ingrediënten

  • Pinda's

Pindakaas voor je baby, zonder zout of suiker, maak je eenvoudig zelf met het volgende recept.

Ingrediënten:

200 gram pinda’s
2 theelepels kokos- of zonnebloemolie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Spreid 200 gram pinda’s uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zet de bakplaat in het midden van de oven voor 10-15 minuten. Ze mogen niet donker worden. Let op, ze bakken nog even door als je ze uit de oven gehaald hebt. En dan zijn dan echt heel heet.

Laat goed afkoelen. Doe vervolgens de geroosterde pinda’s met 2 theelepels kokos- of zonnebloemolie in een keukenmachine. Laat de machine net zolang malen tot je een smeuïge pindakaas krijgt. Heb geduld.

Tada! Een heerlijk simpele, maar reuze lekkere homemade pindakaas.

Volg bij de introductie van pinda’s en ei altijd het advies van je consultatiebureau. Lees hier meer over het vroeg introduceren van pindakaas en ei.

In mijn recepten staan geen hoeveelheden. Lees hier waarom.

Smikkeltips!

Waarom stoom je sommige fruitsoorten?

Harde fruit soorten kun je voor het verwerken in een babyhapje even stomen in weinig water. Dit pureert makkelijker en ze verkleuren dan ook niet. Maar dit moet niet. Vroeger was dit een richtlijn. Het zou de darmpjes van de baby’s minder belasten wanneer je het fruit eerst kookt.

Voor zacht fruit geldt overigens hetzelfde. Het hoeft niet, maar kan wel. Doe waar je jezelf het prettigste bij voelt en wat je makkelijk vindt.

Geen groenten uit glas of blik

Gebruik verse of diepvries groenten voor de bereiding van je recept. Aan groenten uit glas en blik is vaak zout en suiker toegevoegd.