fbpx

Handige recepten voor kleintjes vanaf 4 maanden

Recept voor pindakaas

Broodmaaltijd Tussendoortje Vanaf 6 maanden

Recept voor pindakaas

Broodmaaltijd Tussendoortje Vanaf 6 maanden

Pindakaas voor je baby, zonder zout of suiker, maak je eenvoudig zelf met het volgende recept.

Ingredi├źnten:

200 gram pinda’s
2 theelepels kokos- of zonnebloemolie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Spreid 200 gram pinda’s uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zet de bakplaat in het midden van de oven voor 10-15 minuten. Ze mogen niet donker worden. Let op, ze bakken nog even door als je ze uit de oven gehaald hebt. En dan zijn dan echt heel heet.

Laat goed afkoelen. Doe vervolgens de geroosterde pinda’s met 2 theelepels kokos- of zonnebloemolie in een keukenmachine. Laat de machine net zolang malen tot je een smeu├»ge pindakaas krijgt. Heb geduld.

Tada! Een heerlijk simpele, maar reuze lekkere homemade pindakaas.

Volg bij de introductie van pinda’s en ei altijd het advies van je consultatiebureau. Lees hier meer over het vroeg introduceren van pindakaas en ei.

In mijn recepten staan geen hoeveelheden. Lees hier waarom.

Smikkeltips!

Hoe lang blijf je pureren?

Vanaf 8 – 9 maanden kun je rustig aan het eten wat grover gaan maken. Je gebruikt de staafmixer wat korter zodat je kleine stukjes in het hapje krijgt. Als dit goed gaat kun je een paar maanden later de stukjes weer wat groter laten. Tegen de tijd dat je kindje 1 jaar wordt kun je proberen het eten in stukjes te snijden en ze apart te geven en ze niet meer door elkaar te mengen.

Wat kan ik allemaal invriezen?

Je kan eigenlijk alles invriezen. Hapjes met banaan en avocado kunnen wat bruin verkleuren, maar dat doet niks af aan de smaak. Je kunt tegen het verkleuren eventueel wat citroensap toevoegen.

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen