fbpx

Recept voor pindakaas

Broodmaaltijd Tussendoortje Vanaf 6 maanden

Recept voor pindakaas

Broodmaaltijd Tussendoortje Vanaf 6 maanden

Pindakaas voor je baby, zonder zout of suiker, maak je eenvoudig zelf met het volgende recept.

Ingrediënten:

200 gram pinda’s
2 theelepels kokos- of zonnebloemolie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Spreid 200 gram pinda’s uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zet de bakplaat in het midden van de oven voor 10-15 minuten. Ze mogen niet donker worden. Let op, ze bakken nog even door als je ze uit de oven gehaald hebt. En dan zijn dan echt heel heet.

Laat goed afkoelen. Doe vervolgens de geroosterde pinda’s met 2 theelepels kokos- of zonnebloemolie in een keukenmachine. Laat de machine net zolang malen tot je een smeuïge pindakaas krijgt. Heb geduld.

Tada! Een heerlijk simpele, maar reuze lekkere homemade pindakaas.

Volg bij de introductie van pinda’s en ei altijd het advies van je consultatiebureau. Lees hier meer over het vroeg introduceren van pindakaas en ei.

In mijn recepten staan geen hoeveelheden. Lees hier waarom.

Smikkeltips!

Mag mijn baby gewone melk?

Met het geven van gewone melk wacht je tot je kindje 12 maanden oud is. Tot die tijd is borstvoeding of flesvoeding beter. Gewone melk bevat minder ijzer en meer eiwitten dan borstvoeding of flesvoeding. Borstvoeding en flesvoeding zijn afgestemd op de behoefte van je baby.

Lees hier meer over waarom je baby nog geen koemelk mag.

Kookvocht bewaren

Bewaar wat kookvocht. Hiermee kun je een te stevig hapje wat smeuïger maken. Dit kun je ook doen door er wat opvolgmelk of borstvoeding door te mengen.

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen