Ik heb voor dit babyhapje 2 tomaten, 1 ei, snufje paprikapoeder en wat blaadjes verse basilicum gebruikt.
Bereidingswijze:
Kruis de tomaten in en dompel ze ca. 1 minuut onder in een kom met kokend water. Ontvel de tomaten en snijd in blokjes. Was de basilicumblaadjes, droog ze en hak ze daarna fijn. Kluts het ei en meng er eventueel een snuf paprikapoeder doorheen. Verhit de olie in een pan en bak hierin de blokjes tomaat ca 2-3 minuten. Voeg het ei toe en laat al roerend het ei stollen. Roer vervolgens de fijngehakte basilicum door het eimengsel.
Dit hapje kan je fijn gepureerd aan je baby geven. Maar is ook heerlijk op de boterham, grof of wat fijner gesneden. Net wat je kleintje gewend is.
Volg bij de introductie van pinda’s en ei altijd het advies van je consultatiebureau. Lees hier meer over het vroeg introduceren van pindakaas en ei.