Laat je kleintje kennismaken met een heerlijk winters maaltje – de Smikkelhutspot!
Wat je nodig hebt voor ongeveer twee porties:
200 g winterpenen, 200 g kruimige aardappelen, 1 sjalotje, 1 el olijfolie en 1 rundertartaartje
Bereidingswijze
Was de wortels en schap ze eventueel. Snijd ze vervolgens in plakjes. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Laat deze samen in een pannetje met een laagje water, afgedekt, zo’n 15 minuten koken.
Snipper het sjalotje. Verwarm de olijfolie in een kleine koekenpan en laat de sjalot op laag vuur fruiten. Tot ze een licht goud-gele kleur en glazig worden. Verdeel het tartaartje in kleine stukjes en bak het samen met de ui tot ze mooi rul en gaar is.
Giet de wortels en aardappelen af, maar houd wat van het kookvocht apart. Stamp vervolgens tot een fluweelzachte puree. Voeg, als je wilt, wat kookvocht, opvolgmelk of moedermelk toe om de puree lekker smeuïg te maken. Meng dan het rulgebakken tartaartje met sjalot door de puree.
Eenvoudig, voedzaam én lekker! Laat het even afkoelen voordat je het serveert. Smikkelsze!