fbpx

Spinazie wortelstamppotje met ei

Groentehapje Vanaf 6 maanden

Spinazie wortelstamppotje met ei

Groentehapje Vanaf 6 maanden

Bereidingswijze:

Ongeveer 400 gram aardappels, 200 gram wortel, 200 gram spinazie en 1 ei. Met de verhoudingen kun je gerust variëren.

Schil de aardappel en wortel en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappel en wortel stukjes samen in 20 minuten gaar. Kook intussen ook een ei in 10 minuten hard. Was de spinazie. Kook in weinig water of roerbak in wat olie, tot de spinazie geslonken is. Giet de aardappelen en wortel af. Voeg de aardappelen, wortel, spinazie en het ei bij elkaar samen met een beetje boter of olie. Prak of pureer eventueel met wat kookvocht tot een smeuïg hapje.

Volg bij de introductie van pinda’s en ei altijd het advies van je consultatiebureau. Lees hier meer over het vroeg introduceren van pindakaas en ei.

In mijn recepten staan geen hoeveelheden. Lees hier waarom.

Meer over de ingrediënten

Smikkeltips!

Welke rijst geef ik aan mijn baby?

In het begin geef je witte rijst. Dan kunnen de darmen van je baby rustig aan de vezels wennen. Als dit goed gaat kun je geleidelijk op zilvervliesrijst overstappen.

Pasta, macaroni en rijst uit de vriezer

Wanneer pasta-, macaroni- of rijsthapjes wat droog zijn als ze uit de vriezer komen, dan kun je dit makkelijk oplossen door er een beetje water doorheen te mengen. Dan wordt het weer lekker smeuïg.

Andere lekkere hapjes

Rijst met champignons en spinazie

Hap hap hap..

Bruine bonen wortelhapje met stukjes ei

Jummie!

Couscous met zalm, pompoen en ananas

Spinaziestamppotje met appel

Verrassend lekker!

Aardappel met ei en tomaat

Spinazie en banaan hapje

Bruine bonen met spinazie en ei

Erwten puree

Hap hap hap.

Zalm met aardappel en boontjes

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen