Spinazie wortelstamppotje met ei

Groentehapje Vanaf 6 maanden
Spinazie wortelstamppotje met ei

Meer over de ingrediënten

Spinazie wortelstamppotje met ei

Groentehapje Vanaf 6 maanden

Ingrediënten

  • Aardappel
  • Ei
  • Olijfolie
  • Spinazie
  • Wortel

Bereidingswijze:

Ongeveer 400 gram aardappels, 200 gram wortel, 200 gram spinazie en 1 ei. Met de verhoudingen kun je gerust variëren.

Schil de aardappel en wortel en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappel en wortel stukjes samen in 20 minuten gaar. Kook intussen ook een ei in 10 minuten hard. Was de spinazie. Kook in weinig water of roerbak in wat olie, tot de spinazie geslonken is. Giet de aardappelen en wortel af. Voeg de aardappelen, wortel, spinazie en het ei bij elkaar samen met een beetje boter of olie. Prak of pureer eventueel met wat kookvocht tot een smeuïg hapje.

Volg bij de introductie van pinda’s en ei altijd het advies van je consultatiebureau. Lees hier meer over het vroeg introduceren van pindakaas en ei.

Smikkelstip – Start vroeg met de introductie van pinda en ei

Door vroeg pinda en ei te introduceren, kunnen veel allergieën worden voorkomen. Een voedselallergie kan ontstaan als voedsel via een beschadigde huid, zoals eczeem, in het lichaam komt. De huid is niet de juiste plaats om voor het eerst met voedsel in aanraking te komen.

Lees hier meer over vroege introductie van pinda en ei

recepten in dezelfde categorie

aan de slag

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>