Zoek
Sluit dit zoekvak.

Black Jaguar Foundation

Het is anno nu onbestaanbaar dat je niet je steentje bijdraagt aan het verbeteren van je omgeving. Hoe klein of groot die ook is. Ook dat steentje kan groot of klein zijn, maar je kunt altijd iets doen. Daarbij maakt het niet uit in welke hoedanigheid. Zo dragen bedrijven evengoed een verantwoordelijkheid en dus ook Smikkels. We doen bijvoorbeeld ons best zo min mogelijk plastics te gebruiken in onze verpakkingen. Soms kan dat niet uit praktische overwegingen. Als we plastics moeten gebruiken, dan kiezen we voor gerecycled of plastic dat goed te recyclen is. Sowieso zijn de producten van Smikkels altijd de duurzamere keuze. Bedenk maar eens hoeveel langer onze RVS drinkfles mee gaat, dan een plastic drinkfles. Daarnaast is RVS heel goed her te gebruiken. Of onze rugzakken, gemaakt van RPET materiaal. Dat is een canvas dat gemaakt is van gerecyclede PET-flessen (frisdrankflessen). Die hebben dus al een leven achter de rug als fles en worden nu tot tas verwerkt. De leverancier van het katoen dat we gebruiken voor onze textielproducten, zoals slabbetjes, is GOTS gecertificeerd. Dat garandeert dat de productie op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze gebeurd.

Dat is zoals wij ons best doen vanuit de productie van onze collectie. Daarnaast hebben we er voor gekozen de De Black Jaguar Foundation te ondersteunen. De Black Jaguar Foundation is een Nederlands/Braziliaanse organisatie die zich samen met de lokale bevolking sterkt maakt voor herbebossing van het regenwoud. Je leest er alles over op www.black-jaguar.org, maar in het kort komt het er op neer dat wij een deel van onze winst reserveren voor het aanplanten van nieuwe bomen in het regenwoud. Dus met de aanschaf van een Smikkels product ben je niet alleen gegaan voor een duurzamere keuze, je levert ook een bijdrage aan het herstel van biodiversiteit in het Amazonegebied van Brazilië. Zo hebben we samen dat steentje bijgedragen.

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie