Trakteren op het kinderdagverblijf: Traktatie mandarijn katjes

Traktatie voor het kinderdagverblijf

Zelf leuke traktaties maken

Een leuke en gezonde traktatie voor het kinderdagverblijf, school of een feestje thuis? Krijg je het al warm bij het idee? Het is echt niet moeilijk hoor. Zeker niet als je de gratis werktekeningen van Smikkels gebruikt. Alle verantwoorde traktaties zijn makkelijk zelf te maken en geschikt voor de allerkleinste feestnummers.

Steeds meer kinderdagverblijven en scholen hebben een traktatiebeleid met richtlijnen wat er wel en niet getrakteerd mag worden. Smikkels geeft je tips en ideeën om lekker en gezond te kunnen trakteren op het kinderdagverblijf.

Alle traktatie ideeën op Smikkels >>

Er zijn verschillende werktekeningen die je mag gebruiken. Maak een traktatie voor de kinderopvang met lieve mandarijnen katjes, komkommer kikkers,  schattige rozijnen beertjes of rijstwafel konijntjes. Of kies je voor een stoere traktatie zoals de mandarijn indianen, Ninja appeltjes of de rozijnen robotten. Ideeën genoeg.

Trakteren op het kinderdagverblijf

Een traktatie op de kinderopvang of op school is altijd leuk en bijzonder voor kinderen. Er wordt gezongen en muziek gemaakt. Een feestmuts geknutseld en slingers opgehangen. En natuurlijk getrakteerd. Op een groot kinderdagverblijf of op school kan er regelmatig een jarige zijn. Wanneer er dan een traktatie uitgedeeld wordt, zien ze het liefste een kleine en verantwoorde traktatie.

Een traktatie hoeft niet heel veel of groot te zijn. Het gaat om het moment, het feestje. Als je traktaties er netjes en vrolijk uit zien maakt dat het feest compleet.

Trakteren is een feestje

Traktaties deelt je kindje natuurlijk uit als hij jarig is. Maar ook een geboorte, afscheid nemen op het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal of een feestdag zijn momenten waar het voor je kleintje leuk is een tussendoortje als een extra feestelijke traktatie te brengen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de gezonde en verantwoorde traktatie ideeën van Smikkels en de handige werktekeningen die je gratis mag gebruiken? Ga dan snel naar het traktatie overzicht. Veel plezier! Trakteren op het kinderdagverblijf wordt een feest. Hoeraaa!

Trakteren op het kinderdagverblijf: Traktatie mandarijn katjes

Smikkelstip – Start vroeg met de introductie van pinda en ei

Door vroeg pinda en ei te introduceren, kunnen veel allergieën worden voorkomen. Een voedselallergie kan ontstaan als voedsel via een beschadigde huid, zoals eczeem, in het lichaam komt. De huid is niet de juiste plaats om voor het eerst met voedsel in aanraking te komen.

Lees hier meer over vroege introductie van pinda en ei

Smikkelstip – Mag mijn baby gewone melk?

Met het geven van gewone melk wacht je tot je kindje 12 maanden oud is. Tot die tijd is borstvoeding of flesvoeding beter. Gewone melk bevat minder ijzer en meer eiwitten dan borstvoeding of flesvoeding. Borstvoeding en flesvoeding zijn afgestemd op de behoefte van je baby.

Lees hier meer over waarom je baby nog geen koemelk mag.

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>