Zoek
Sluit dit zoekvak.

Interessant | Babyvoeding maken met een baby stomer-blender

Babyvoeding maken

Wat is de meeste gebruikte babycook of foodprocessor

Babyhapjes kun je bereiden op het fornuis met potten, pannen en een staafmixer of blender. Maar veel ouders vinden babyvoeding maken met een baby stomer blender ook erg handig. Er zijn verschillende babyvoedingmakers te koop. Deze baby blenders en stomers worden ook wel babycook, babyvoedingmaker of baby foodprocessor genoemd.

Zelf heb ik altijd een staafmixer gebruikt. En dus geen ervaring met de verschillende babyvoedingmakers. Ik krijg hier wel steeds vaker vragen over. Kan ik de recepten van Smikkels gebruiken in een babycook? En welk apparaat zou je aanbevelen? Gelukkig hebben veel moeders en vaders wel ervaring met een babyvoedingmaker. Via Instagram heb ik naar ervaringen gevraagd. Wat is volgens jullie de beste of fijnste baby stomer-blender, babycook of baby foodprocessor? Hieronder de resultaten.

Kan ik de recepten van Smikkels gebruiken in een babycook?

Ja, alle recepten op de site kunnen bereid worden met een baby stomer-blender. De bereidingswijze zal wellicht wat verschillen met die op het fornuis. Zie de recepten op Smikkels als inspiratie voor verschillende combinaties. Volg de instructies van je apparaat. Dan moet het zeker lukken.

Tips van mijn Instagram volgers:

  • Snijd de ingrediënten goed klein
  • Je kan meerdere ingrediënten tegelijk stomen
  • Giet het teveel aan vocht af
  • Voordeel van aparte stoomunit en blender is dat je na het stomen niet alles tegelijk hoeft te blenden
  • Gebruik de stoomtijden voor de ingrediënten zoals in het boekje bij het apparaat

Welke baby stomer-blender moet ik kopen?

De volgende merken werden op Instagram door mijn volgers het meest genoemd:
Philips Avent
Babymoov
Béaba

Van alle merken zijn er verschillende modellen te koop. Wat voor jou de beste baby blender-stomer is hangt af van wat je wensen zijn. Op de volgende dingen kun je letten bij de aanschaf van een baby foodprocessor.

Hoeveel voedingen wil je per keer kunnen bereiden. Wil je in een keer een grote hoeveelheid bereiden of maak je een paar hapjes per keer? Is het apparaat makkelijk schoon te maken. Kan het in de vaatwasser of moet je hem met de hand schoonmaken?

Heeft de babycook verschillende standen voor fijn en grovere hapjes? Hoeveel ruimte neemt het apparaat in beslag op mijn aanrecht? Is het apparaat ook te gebruiken om flessen en speentjes te steriliseren?

Top 3 volgens Smikkels gebruikers

Dit zijn onder mijn volgers op Instagram de 3 meeste gebruikte apparaten. Bekijk de verschillende specificaties om voor jezelf tot de beste keus te komen.

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie