Zoek
Sluit dit zoekvak.

Interessant | Te vroeg geboren moeders grotere kans op premature baby

Te vroeg geboren moeders grotere kans op premature baby

Vrouwen die te vroeg geboren zijn hebben een grotere kans op een baby die te vroeg geboren wordt. Dat blijkt uit onderzoek van het Sainte-Justine University Hospital in Montreal.

Uit het onderzoek bleek dat te vroeg geboren (voor 37 weken zwangerschap) vrouwen een 40 procent hogere kans hebben om zelf een vroeggeboren baby te krijgen. Hoe eerder de moeders geboren zijn, hoe groter de kans dat het zelfde geldt voor hun nageslacht.

Onderzoek

Voor het onderzoek hebben Nuyt en haar collega’s de medische gegevens van 900.000 vrouwen uit Québec gebruikt die minstens 1 baby hebben gekregen. Deze vrouwen zijn verdeeld in drie groepen. De eerste bestond uit alle vrouwen die binnen 32 weken geboren waren, de tweede groep werd geboren tussen de 32 en 36 weken en de laatste groep bevatte alle vrouwen die na 40 weken ter wereld kwamen.

Aantal vroeggeboortes

Bij de vrouwen die zelf voor 32 weken zwangerschap geboren waren, had gemiddeld 14 procent een premature baby gekregen. Van de vrouwen die na een zwangerschap van 32 tot en met 36 weken geboren waren, had 13 procent een te vroeggeboren baby. Van de laatste groep kreeg 10 procent een vroeggeboorte.

Geen paniek

“We willen geen paniek zaaien” zegt Nuyt. “Zelfs als 14,2 procent van de vroeggeboren vrouwen een premature baby krijgt, moeten we niet vergeten dat 85 procent van de baby’s wel pas rond de 40 weken geboren wordt. Bovendien blijft de meerderheid van de vroeggeboren baby’s leven.”

Het onderzoek is gepubliceerd in het medisch tijdschrift Obstetrics & Gynecology.

Bron: GezondheidsNet

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie