Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Recept | Aardappel met ei en tomaat

Ingrediënten

  • Aardappel
  • Ei
  • Olijfolie
  • Tomaat

Meer over de ingrediënten

Bereidingswijze:

Schil twee aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 15-20 minuten gaar. Ontvel vijf tomaten en snijd deze in blokjes. Kook of bak de tomatenstukjes even aan in wat boter of olie. Kook intussen een ei in 10 minuten hard. Giet de aardappelen af. Voeg de aardappelen, tomaat en stukje ei bij elkaar samen met een beetje boter of olie. Prak of pureer tot een smeuïg hapje. Ook erg lekker om voor de afwisseling eens wat basilicumblaadjes mee te pureren.

Je kan de verhouding 50 gram aardappel, 100 gram tomaat aanhouden. Met de hoeveelheid ei in het hapje kun je gerust variëren.

Volg bij de introductie van pinda’s en ei altijd het advies van je consultatiebureau. Lees hier meer over het vroeg introduceren van pindakaas en ei.

Deel, bewaar of stuur door

Wat vind je van dit recept?
11 stemmen

Smikkelstip | Alleen voor de baby?

Een prakje van aardappelen en erwten heet in een restaurant “erwtenmouse”. Heerlijk met asperges en zalm. Of het fruithapje van aardbeien. Heerlijk als toetje met een bolletje vanille-ijs op een warme zomerdag.

Recepten in dezelfde categorie

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie