Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Recept | Banaan, pindakaas en appel hapje

Ingrediënten

  • Appel
  • Banaan
  • Pindakaas

Meer over de ingrediënten

Bereidingswijze:

Haal de schil van de banaan en snijd in stukjes. Schil een appel en snijd deze in blokjes. Pureer het fruit samen met 1-2 eetlepels pindakaas tot een glad hapje. Het beste gebruik je 100% pindakaas zonder stukjes, zonder toegevoegd zout en suiker.

Je kan de appel zo gebruiken of eerst even kort stoven in weinig water om hem iets zachter en zoeter te maken.

Pindakaas is overigens ook makkelijk zelf te maken, klik voor het recept.

Volg bij de introductie van pinda’s en ei altijd het advies van je consultatiebureau. Lees hier meer over het vroeg introduceren van pindakaas en ei.

Deel, bewaar of stuur door

Wat vind je van dit recept?
5 stemmen

Smikkelstip | Waarom stoom je sommige fruitsoorten?

Harde fruit soorten kun je voor het verwerken in een babyhapje even stomen in weinig water. Dit pureert makkelijker en ze verkleuren dan ook niet. Maar dit moet niet. Vroeger was dit een richtlijn. Het zou de darmpjes van de baby’s minder belasten wanneer je het fruit eerst kookt.

Voor zacht fruit geldt overigens hetzelfde. Het hoeft niet, maar kan wel. Doe waar je jezelf het prettigste bij voelt en wat je makkelijk vindt.

Recepten in dezelfde categorie

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie