Dit recept voor zelfgemaakte hummus voor baby’s bevat alle ingrediënten die je zou verwachten in de traditionele kikkererwten- en tahindip, maar zonder zout. Perfect voor babyhapjes, peuter snacks en als gezond broodbeleg.
Bereidingswijze
Voor dit recept gebruik je 1 blik kikkererwten zonder zout van 400 gram. Laat de kikkererwten uitlekken.
Knoflook gebruiken is optioneel. Als je wilt, kun je de knoflook ook lichtjes even stoven in olijfolie, voordat je het aan de hummus toevoegt om het een zachtere smaak te geven. De schillen van de kikkererwten kun je ook optioneel verwijderen. Dat kost even tijd, maar hierdoor wordt de hummus echt heel romig.
Voeg de uitgelekte kikkererwten, het sap van een citroensap, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels tahin en 2 eetlepels olijfolie toe aan een blender. Mix tot een gladde massa. Voeg een eetlepel koud water toe en mix opnieuw. Voeg nog een eetlepel water geleidelijk toe totdat je een mooie gladde hummus hebt. Mocht je hummus nog niet smeuïg genoeg zijn, voeg dan extra water toe.
Serveer op een bord of in een kommetje. Druppel er een beetje extra olijfolie over en een snuf paprikapoeder om te serveren.
Lekker als groentedip of op de boterham.