Bereidingswijze
Gebruik voor deze broccolisoep zonder zout 1 middelgrote ui, fijngehakt, 1 stengel bleekselderij, fijngehakt, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 theelepel fijngehakte verse tijm of peterselie, 800 gram gehakte broccoli (stelen en roosjes) en 500 ml zelfgemaakte groentebouillon OF 500 ml water met een half zoutloos bouillonblokje
Verwarm een eetlepel boter en olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur totdat de boter gesmolten is. Voeg de ui en bleekselderij toe en bak, af en toe roerend, tot ze zacht zijn en glazig zijn, ongeveer 4 tot 6 minuten. Voeg de knoflook en tijm (of peterselie) toe en bak al roerend tot het geurig is, ongeveer 10 tellen.
Roer de broccoli erdoor. Voeg de zelfgemaakte groentebouillon of het water met het zoutloze bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat vervolgens op laag vuur pruttelen tot de broccoli zeer zacht is, ongeveer 8 minuten.
Pureer de soep in porties in een blender tot een gladde consistentie. Wees voorzichtig bij het pureren van hete vloeistoffen.
En klaar is de broccolisoep voor je baby.
Volwassenen kunnen deze soep natuurlijk ook prima eten. Die vinden een snufje zout en peper misschien wel lekker in hun soepje. En kleed het soepje aan met ernaast een stukje geroosterd brood besmeerd met boter en belegd met gerookte zalm of rauwe ham.