Linzen, spruitjes, appel en kip hapje

Groentehapje Vanaf 8 maanden
Linzen, spruitjes, appel en kip hapje

Meer over de ingrediënten

Linzen, spruitjes, appel en kip hapje

Groentehapje Vanaf 8 maanden

Ingrediënten

  • Aardappel
  • Appel
  • Kip
  • Linzen
  • Spruitjes

Bereidingswijze

Schil de de appel en snijd in gelijke stukken. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Breng de spruitjes in een pan met water aan de kook en laat ongeveer 10-15 minuten koken. Voeg halverwege de stukjes appel toe. Braad een stukje kipfilet in olijfolie of boter totdat deze door en door gaar is.
Kook de linzen gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Trek de gare kipfilet uit elkaar met twee vorken. Giet alles af en snijd heel fijn. Meng door elkaar voor een grof babyhapje. En voeg nog wat boter of olie toe om het smeuïg te maken. Wanneer je een glad hapje wil, pureer dan de ingrediënten met een beetje kookvocht en boter of olie tot een smeuïg geheel.

Dit linzen, spruitjes, appel en kip hapje is een heel geschikt recept om een beetje kerrie toe te voegen. Bestooi de kipfilet dan tijdens het bakken met de kerriekruiden.

De verhouding bij het maken van dit hapje was 2 eetlepels spruitjes, 1/2 appeltje en 1 eetlepel linzen en 1 eetlepel gare kipfilet.

in onze collectie

Smikkelstip – Hoe lang blijf je pureren?

Vanaf 8 – 9 maanden kun je rustig aan het eten wat grover gaan maken. Je gebruikt de staafmixer wat korter zodat je kleine stukjes in het hapje krijgt. Als dit goed gaat kun je een paar maanden later de stukjes weer wat groter laten. Tegen de tijd dat je kindje 1 jaar wordt kun je proberen het eten in stukjes te snijden en ze apart te geven en ze niet meer door elkaar te mengen.

recepten in dezelfde categorie

aan de slag

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>