Recept | Spinazie wortelstamppotje met ei

Ingrediënten

  • Aardappel
  • Ei
  • Olijfolie
  • Spinazie
  • Wortel

Meer over de ingrediënten

Bereidingswijze:

Ongeveer 400 gram aardappels, 200 gram wortel, 200 gram spinazie en 1 ei. Met de verhoudingen kun je gerust variëren.

Schil de aardappel en wortel en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappel en wortel stukjes samen in 20 minuten gaar. Kook intussen ook een ei in 10 minuten hard. Was de spinazie. Kook in weinig water of roerbak in wat olie, tot de spinazie geslonken is. Giet de aardappelen en wortel af. Voeg de aardappelen, wortel, spinazie en het ei bij elkaar samen met een beetje boter of olie. Prak of pureer eventueel met wat kookvocht tot een smeuïg hapje.

Volg bij de introductie van pinda’s en ei altijd het advies van je consultatiebureau. Lees hier meer over het vroeg introduceren van pindakaas en ei.

Deel, bewaar of stuur door

Wat vind je van dit recept?
37 stemmen

Smikkelstip | Vaak proeven om te wennen aan nieuwe smaak

Baby’s en kinderen hebben gemiddeld 10 tot 15 keer proeven nodig, voordat ze aan een smaak gewend zijn. Dat wil niet zeggen dat ze alles super lekker zullen gaan vinden. Maar herhaaldelijk aanbieden vergroot de kans dat ze een nieuwe smaak gaan waarderen.

Recepten in dezelfde categorie

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie