Babyhapjes maken met aardpeer

Ook bekend als Topinamboer, Jeruzalem Artisjok of knolzonnebloem. Ze vallen onder de ‘vergeten groenten’, smaken heerlijk zoet en nootachtig en zitten propvol gezondheid voor jou en je baby! Het zijn kleine, bruine knolletjes in uiteenlopende vormen. Niet het mooiste stukje groente. Een voordeel is wel dat je ze niet hoeft te schillen, omdat hun schil heel dun is en die ook vol voedingsstoffen zin. Wel even wassen natuurlijk en daarbij is een borsteltje geen overbodige luxe door de vreemde vormen die ze soms hebben.
Het is een goede vervanger voor aardappelen en hoewel de smaak echt heel anders is kun je ze ook op al die verschillende manieren bereiden. Oja, er is nog een verschilletje om rekening mee te houden. Ondanks dat ze heel erg goed zijn voor onder andere je darmflora kunnen sommige mensen erg enorm winderig van worden 😉

Wat doen aardperen voor mijn baby

Zoals gezegd, de aardpeer is echt goed voor de darmflora. De stof Inuline zorgt voor het goed functioneren van de darmen maar deze stof zorgt er ook voor dat je lichaam veel meer en beter calcium opneemt. Verder zijn de aardperen rijk aan Kalium en fosfor, ijzer, calcium, Natrium, Magnesium, B vitaminen, Vitamine C, E, K, Zink en koper.

Lekkere recepten voor babyvoeding met Aardpeer

In onze collectie

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>