Search
Close this search box.
Babyvoeding maken met aardpeer

Babyvoeding maken met aardpeer

Als jonge ouder wil je niets liever dan je baby de beste start geven. Een gezonde voeding is daarbij van groot belang. Heb je al eens aan aardpeer gedacht? Deze ‘vergeten groente’ is niet alleen lekker van smaak, maar zit ook boordevol gezondheidsvoordelen voor jou en je baby! Hieronder lees je waarom.

Waarom aardpeer goed is voor je baby

Aardpeer, ook bekend als Topinamboer, Jeruzalem Artisjok of knolzonnebloem, bevat de stof Inuline die zorgt voor een gezonde darmflora. Daarnaast zorgt Inuline voor een betere opname van calcium in het lichaam. Aardpeer is rijk aan kalium, fosfor, ijzer, calcium, natrium, magnesium, B-vitaminen, vitamine C, E, K, zink en koper. Al deze voedingsstoffen dragen bij aan een goede ontwikkeling van je baby.

Hoe je aardpeer kunt bereiden voor babyvoeding

Aardpeer is gemakkelijk te bereiden voor babyvoeding. Je hoeft de dunne schil niet te verwijderen, maar het is wel belangrijk om de aardpeer grondig te wassen. Je kunt het op dezelfde manieren bereiden als aardappelen, zoals stoven of koken. Een lekkere combinatie is bijvoorbeeld aardpeer met wortel. Pureer het geheel tot een gladde massa en voeg eventueel moedermelk of formule toe om de textuur te verfijnen. Jouw kleintje zal smullen van deze gezonde maaltijd!

Waarom aardpeer niet mag ontbreken in de babyvoeding

Aardpeer is niet alleen goed voor de darmflora en de botgezondheid van je baby, het bevat ook veel vezels en weinig vet. Dit maakt het een gezonde keuze voor de dagelijkse babyvoeding. Daarnaast is het een goede afwisseling voor andere groenten, zoals wortels en pompoenen.

Conclusie

Aardpeer is een gezonde en smakelijke keuze voor babyvoeding. Het bevat belangrijke voedingsstoffen die bijdragen aan een goede ontwikkeling van je baby. Bovendien is het gemakkelijk te bereiden en een goede afwisseling voor andere groenten. Voeg daarom aardpeer toe aan het voedingsschema van jouw kleintje en geniet van de gezonde voordelen!

Lekkere recepten voor babyvoeding met Aardpeer

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie