Search
Close this search box.
Babyvoeding maken met ananas

Ananas is heerlijk zoet en een tropische verrassing voor vele maar let op. Het veroorzaakt niet direct allergieën maar voor babyvoeding moet je wel rekening houden met de zuren die er in zitten. Ananas (en sap) kunnen luieruitslag veroorzaken maar ook uitslag rond de mond van de baby. Zelfs volwassenen ervaren deze reactie soms (niet de luieruitslag ;)).

Ananas is dus niet geschikt als eerste babyhapje. Introduceer het pas later, bijvoorbeeld na 8 maanden en in kleine beetjes, goed gemengd door ander eten. Pas als je er helemaal zeker van bent dat je baby niet reageert op de zuren kun je bijvoorbeeld een stukje geven. Maar let op, ananas is heel vezelig en mogelijk verstikkingsgevaar opleveren.

Wat doet ananas voor mijn Baby

Zoals gezegd, ananas is een geweldige bron van vezels maar ook mangaan, vitamine C en vitamine B1. Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen en wordt gezien als hulpmiddel voor de spijsvertering. Dit is te danken aan de bromelaïne. Een spijsverteringsenzym dat eiwitten afbreekt.

Lekkere recepten voor babyvoeding met Ananas

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie