Zoek
Sluit dit zoekvak.
Babyvoeding maken

Hoeveelheden

In de recepten zijn bewust geen hoeveelheden vermeld. Maak gerust een grote hoeveelheid groentehapjes en vries dit in kleine porties in. Doe in het begin 1 of 2 eetlepels van je zelf gemaakte groente- of fruithapje in een bakje. Gaat dit goed verhoog de hoeveelheid dan de volgende keer met een eetlepel. Kinderen geven zelf heel goed aan als ze genoeg hebben gehad.

Als je tussen de 4 en 6 maanden begint met bijvoeden van je baby, maak je hapjes waar geen stukjes in zitten. Deze eerste vaste voeding noemen we ook wel oefenhapjes. Als je ziet dat het goed gaat kun je groente- en fruithapjes gaan maken met grovere stukjes, zo leren ze om te kauwen. Hoe groter de stukjes hoe beter ze leren kauwen.

Het zelf maken van babyvoeding is echt niet moeilijk. Als je voor je zelf kan koken dan kun je dat zeker voor je baby. Probeer het gewoon en geniet als je kind smult van jouw zelf gemaakte babyvoeding.

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie