Zoek
Sluit dit zoekvak.
Watermeloen voor baby en kinderen

Watermeloen

De watermeloen behoort tot de van familie van de komkommer. En eigenlijk is het geen fruit maar een groente. Watermeloenen hebben een zoete smaak die doet denken aan limonade. Je kan je voorstellen waarom de watermeloen in de smaak valt bij kinderen.

De watermeloen doet ook zijn naam eer aan. Hij bestaat namelijk voor maar liefst 95% uit water. En dat is niet het enige. Deze groen gestreepte vrucht met roze tot rood vruchtvlees bevat ook veel ijzer, vitamine C en lycopeen. Het verschil van een watermeloen met andere meloen zijn de pitten. Bij een watermeloen zitten de pitten niet in het midden bij elkaar, maar verspreid in het vruchtvlees. Er bestaan overigens ook pitloze rassen. En er bestaan ook rassen met geel, wit, oranje en roze vruchtvlees.

De pitten van de watermeloen zijn ook super gezond. Ze zijn onder andere rijk aan magnesium, foliumzuur, ijzer en vitamine B. In het Midden-Oosten en Noord-Afrika zijn geroosterde watermeloenpitten zelfs een populaire snack.

Een schijfje watermeloen uit de koelkast is een geweldige traktatie bij warm weer. Een hele goede dorstlesser. Het dorstlessende vermogen van een watermeloen is het grootst wanneer je hem gekoeld eet.

Kopen van watermeloen

Let bij het kopen van een watermeloen erop dat deze stevig aanvoelt. Zachte en beurse plekken horen niet thuis op een verse watermeloen. Een rijpe meloen klinkt hol wanneer je erop klopt en voelt zwaar aan. Dan bevat hij nog veel water.

Verschillende manieren om een watermeloen te eten

Bewaren van watermeloen

Een watermeloen bewaar je het beste in de koelkast. Dan blijft hij een paar dagen goed. Een gekoelde watermeloen is ontzettend dorstlessend. Snijd de watermeloen in stukken en verpak ze in huishoudfolie. Zo kun je ze tot een 1 week bewaren.

Eten van watermeloen

Een watermeloen kan je op verschillende manieren eten. De meest klassieke manier om een watermeloen te eten is hem door midden snijden en vervolgens in schijven. Je kan de watermeloen ook in blokjes, driehoekjes, balletjes, plakjes of rechthoekjes, zoals je kan zien in het bovenstaande filmpje.

Lekkere recepten voor babyvoeding met Watermeloen

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie