Search
Close this search box.
Babyvoeding maken met abrikoos

Babyhapjes maken met abrikozen

Abrikozen hebben een lekkere zoete smaak en stevig vruchtvlees met veel vezels. Als ze rijp zijn hebben ze een fluweelzachte huid, met binnenin een gladde pit. Het zijn steenvruchten en familie van de pruim, perzik en kers. Babyhapjes maken met abrikozen kan prima. Een rijpe abrikoos is heerlijk en kun je voor je baby direct in een hapje verwerken, maar even koken om ze wat zachter te maken kan natuurlijk ook.

Overzicht van alle recepten voor babyhapjes met abrikoos >>

Wat doet een abrikoos voor je baby

Abrikozen hebben een hoog gehalte aan antioxidanten. Deze helpen je lichaam te beschermen tegen agressieve stoffen (vrije radicalen) die in bepaalde gevallen schade aan cellen en weefsels kunnen veroorzaken. Ook gaan antioxidanten schade door de zon tegen. Hun mooie geel/oranje kleur vertelt je meteen dat ze een bron van caroteen zijn. Deze worden door het lijfje van je baby omgezet in vitamine A. Dit is belangrijk voor een goede werking van de ogen. Abrikozen leveren je baby ook vitamine C, vezels, ijzer en kalium. De vele vezels ondersteunen de stoelgang en gaan obstipatie tegen.

Abrikoos uit blik is geen goed idee. Kijk goed op het etiket. Meestal zijn ze ingeblikt in een zoete siroop. Deze suiker hoort niet thuis in gezonde babyvoeding. Gedroogde abrikozen zijn makkelijker te vinden dan verse. Ze kunnen af en toe wel een verse vervangen. Realiseer je alleen wel dat tijdens het drogen enkele belangrijke voedingsstoffen verloren gaan. Zoals vitamine C. Ook is de concentratie suiker per stuk fruit een stuk hoger dan bij verse abrikozen.

Kopen van abrikozen

Wanneer je abrikozen koopt om te verwerken in een babyhapje let er dan op dat ze een gave schil hebben en lekker ruiken.

Schoonmaken van abrikozen

Voor je abrikozen verwerkt in een babyhapje was je ze even onder stromend water. De pit verwijder je door de abrikoos rondom door te snijden en de helften in tegengestelde richting van elkaar te draaien. Dan wip je de pit er vervolgens zo uit. Je kunt de abrikoos met schil eten. Als je de schil liever verwijdert dan kun je deze er met een scherp mesje gemakkelijk af trekken.

Bewaren van abrikozen

Abrikozen kunnen je na aankoop ongeveer 3 dagen op de fruitschaal bewaren. In de koelkast blijven abrikozen ongeveer 1 week goed.

Lekkere recepten voor babyvoeding met Abrikoos

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie