Search
Close this search box.

Interessant | 10 Verkoelende waterspelletjes met je baby

10 verkoelende waterspelletjes met je baby

En 10 tips bij warm weer

Tijdens warme zomerdagen is het belangrijk om jezelf en je baby koel te houden. Dat betekent niet dat je de hele dag moet binnen blijven. Waterspelletjes zijn een eenvoudige manier om je baby te vermaken en meteen verkoeling te bieden. Hieronder geef ik je 10 leuke waterspelletjes om samen met je baby te proberen. Voor alle waterspelletjes geldt natuurlijk dat je baby ze doet onder toezicht van jou. Ook deel ik een paar tips waar je met een baby tijdens warm weer op moet letten.

10 Verkoelende waterspelletjes met je baby

 1. Spetterpret:
  Zelfs als je baby nog niet kan zitten is spelen met water ook leuk. Vul een ondiepe bak, bijvoorbeeld een dienblad met een laagje water. Zet deze op een zachte ondergrond en leg je baby op zijn buik voor het dienblad. Tijd om te ontdekken! Misschien voelt je baby eerst voorzichtig of slaat hij meteen enthousiast op het water. Spetterpret gegarandeerd!
 2. Sponzen:
  Maak een paar sponzen nat en laat je baby ze vasthouden, knijpen en ermee spelen. De zachte aanraking en het spatten van het water zorgen voor verkoeling en plezier.
 3. Tuinsproeier:
  Zet een zachte sproeier aan in de tuin en laat je baby onder het verfrissende water spelen. Dit is vooral leuk als je samen met je baby door de waterstralen loopt.
 4. Ijsblokjes:
  Zorg dat je ijsblokjes in huis hebt. Vul een teiltje met water en leg er een paar ijsblokjes in. Laat je baby onder jouw begeleiding de ijsklontjes ontdekken. De ijsblokjes kunnen met de vingers uit het water worden gevist. Dit is meteen goed voor de fijne motoriek. Het proeven, voelen en zien smelten door de warmte van de ijsklontjes is voor jouw baby heel fascinerend.
 5. Waterspeeltafel:
  Creëer een waterspeeltafel met leuke en geschikte spulletjes zoals een emmertje, gietertje, lepels en bekertjes. Je baby zal zich urenlang vermaken met het verkennen en gieten van water.
 6. Drijvende speeltjes:
  Laat je baby drijvende speeltjes ontdekken in een ondiep zwembadje of een emmer. Kies speeltjes die veilig zijn voor baby’s zodat je kleintje kan genieten van het spelen met het water.
 7. Waterschilderen:
  Vul een emmertje met water en geef je kindje een kwast. Daarmee laat je het de muren of tegels van de tuin beschilderen. Met warm weer is de tekening na 5 minuten weer opgedroogd en kan je kleintje weer een nieuwe tekening maken.
 8. Voetjes in het water:
  Vul een laag bakje met water en laat je baby er met hun voetjes in spelen. Dit is een eenvoudige en rustige activiteit die je baby zal helpen af te koelen.
 9. Babyzwembadje:
  Een klassieker: zet een babyzwembadje op in de tuin en vul het met een kleine hoeveelheid water. Zorg ervoor dat je altijd in de buurt bent terwijl je baby speelt en spettert.
 10. Babyzwemmen:
  Als het mogelijk is, neem je baby mee naar het zwembad. Babyzwemmen is een geweldige manier om samen te genieten van waterpret en verkoeling. Zorg ervoor dat je baby altijd goed ondersteund wordt en dat de watertemperatuur geschikt is voor je baby. Geniet van het spetteren, drijven en spelen in het water!

Tips voor warm weer met een baby

 1. Bescherm de huid: Breng altijd een zonnebrandcrème aan met een hoge SPF en bedek je baby met lichte, ademende kleding en een zonnehoedje.
 2. Hydratatie: Zorg ervoor dat je baby voldoende vocht binnenkrijgt door regelmatig borstvoeding, flesvoeding of water aan te bieden, afhankelijk van hun leeftijd en voedingsbehoeften.
 3. Schaduwrijke plekken: Vermijd directe blootstelling aan de zon tijdens de heetste uren van de dag. Zoek schaduwrijke plekken op, zoals onder een parasol of in de schaduw van bomen.
 4. Koelere kleding: Kies lichte, ademende kleding voor je baby die ze helpt koel te blijven. Vermijd synthetische materialen en kies in plaats daarvan voor natuurlijke stoffen zoals katoen of linnen.
 5. Koel badje: Geef je baby regelmatig een koel badje om zijn lichaamstemperatuur te verlagen. Zorg ervoor dat het water niet te koud is en houd altijd toezicht.
 6. Extra ventilatie: Zorg voor voldoende ventilatie in de slaapkamer van je baby. Gebruik indien nodig een ventilator om de luchtstroom te bevorderen, maar zorg ervoor dat deze buiten het bereik van je baby is geplaatst.
 7. Oververhitting voorkomen: Houd de lichaamstemperatuur van je baby goed in de gaten. Let op tekenen van oververhitting, zoals roodheid, zweten of prikkelbaarheid. Breng je baby naar een koelere omgeving als je deze symptomen opmerkt.
 8. Babydragers: Als je je baby draagt, kies dan voor lichte en ademende draagdoeken of draagzakken. Zorg ervoor dat je baby niet oververhit raakt en controleer regelmatig zijn temperatuur.
 9. Buitenactiviteiten plannen: Plan buitenactiviteiten vroeg in de ochtend of laat in de namiddag, wanneer de temperaturen doorgaans iets lager zijn. Vermijd intense zonnestralen rond het middaguur.
 10. Let op de signalen van je baby: Houd altijd goed in de gaten hoe je baby reageert op warm weer. Let op tekenen van ongemak of oververhitting, zodat je activiteiten en de omgeving zo nodig aan kunt passen.

Met de bovenstaande waterspelletjes en tips kun je ervoor zorgen dat je baby zich vermaakt en tegelijkertijd koel blijft tijdens warm weer. Zorg altijd dat de veiligheid en het welzijn van je baby voorop staan. Zo geniet je samen van de warme dagen met genoeg verfrissing en plezier!

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie