Zoek
Sluit dit zoekvak.

Interessant | 5 Tips voor een onvergetelijke eerste Kerst met je baby

5 Tips voor een onvergetelijke eerste Kerst met je baby

Kerst, de tijd van gezelligheid, samenzijn, lekker eten en natuurlijk cadeautjes. Maar hoe vier je deze feestdagen met een baby in huis? Geen zorgen, ik heb vijf handige tips om je eerste kerst met je kleintje speciaal te maken.

Waar vier je kerst met je baby?

Het is belangrijk om te bedenken waar je kerst wilt vieren met je baby. Hier zijn vijf ideeën waar je rekening mee kunt houden:

  • Organiseer een kerstdiner bij jullie thuis: Samen met familie en vrienden, waarbij iedereen een deel van het koken op zich neemt. Het voordeel? Alles wat je baby nodig heeft, is binnen handbereik.
  • Kies voor een kerstontbijt, lunch of brunch: Verplaats de gezelligheid naar de ochtend of middag, zodat je kleine er meer van kan genieten. ’s Avonds kun je hem rustig naar bed brengen.
  • Ga gezellig kerst dineren bij anderen: Bezoek familie of vrienden, maar neem alles mee wat je baby nodig heeft, inclusief een campingbedje of een reiswiegje. Vertrek op tijd, zo kun je jouw baby in zijn eigen bedje en op zijn normale tijd laten slapen.
  • Blijf logeren na het kerstdiner: Als je verder weg moet reizen, is overnachten een goede optie. Zorg voor een comfortabele slaapplek voor je baby en vergeet de babyfoon niet!
  • Knus samen met je gezin: Als je liever tijd met je eigen gezin wilt doorbrengen, kun je gezellig thuis blijven. Geniet van een kerstontbijt, een winterwandeling en warm daarna op met lekkernijen, allemaal in de vertrouwde omgeving van jou en je baby.

Het kerstdiner van je baby

Hoewel eten een belangrijke rol speelt tijdens kerst, hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken dat je baby een uitgebreid kerstdiner verwacht. Voor hem is de kennismaking met nieuwe smaken belangrijker dan een luxueus vijfgangen diner. Bied je baby vertrouwde hapjes aan en houdt zijn routine zoveel mogelijk intact tijdens de feestdagen.

Natuurlijk kun je wel leuke kerstmaaltijden bereiden die passen bij zijn voedingspatroon. Bekijk hier een aantal recepten die geschikt zijn voor baby’s en hoe je ze omtovert naar feestelijke kerstgerechten waar het hele gezin van geniet.

Kerstboom en kerstcadeaus

Een kerstboom brengt direct de kerstsfeer in huis. Hoewel je baby kerst nog niet helemaal begrijpt, zullen de lichtjes en glinsterende ballen fascinerend zijn. Zorg er wel voor dat de boom babyvriendelijk is en dat scherpe of breekbare decoraties buiten zijn bereik blijven.

Cadeautjes onder de kerstboom zijn ook een traditie, zelfs voor baby’s. Terwijl de inhoud voor je kleintje nog niet zo belangrijk is, is het uitpakken van cadeautjes een feest op zich. Denk aan knuffels of praktische cadeautjes die handig zijn voor de baby, zoals een eerste kinderservies of mooie slabbetjes.

Een leuke traditie is om je baby ieder jaar zijn eigen kerstbal te laten kiezen en deze samen in de boom te hangen. Zo bouwt hij geleidelijk zijn eigen collectie op.

Een kerst outfit

Bij kerst hoort vaak een mooie, nieuwe outfit. Houd bij het kiezen van de kleding voor je baby er wel rekening mee dat het ook praktisch moet zijn. Kies voor eenvoudige outfits die gemakkelijk te verschonen zijn, want luiers blijven belangrijk. Bedenk ook dat je baby snel zal groeien, dus deze outfit zal slechts voor één kerst geschikt zijn.

Kortom, de eerste kerst met je baby is een speciale en gezellige tijd. Pas kerst met je baby aan naar jouw behoeften en die van je kleintje. Geniet vooral van deze eerste kerst samen. Het belangrijkste is dat je samen bent en geniet van het samen zijn en de kerstsfeer, ongeacht hoe je het viert.

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie