Search
Close this search box.
Babyvoeding maken met asperge

Babyhapjes maken met asperges

De meeste volwassenen zijn gek op deze delicatesse, maar ze zijn ook heel lekker voor je baby. Een babyhapje maken met asperges kan dus zeker, ze zijn rijk aan voedingsstoffen en eenmaal gekookt hebben ze een zachte textuur. De zachte textuur van asperges is prettig om te kauwen en te verteren voor baby’s. Vooral wanneer ze nog aan het leren zijn om verschillende texturen te verwerken. Asperges hebben een milde smaak die je gemakkelijk wat aan kan passen aan de voorkeur van je baby. Bijvoorbeeld door ze te mengen met aardappelpuree of rijst.

Verschil tussen witte en groene asperges

Er zijn verschillen tussen groene en witte asperges, met name op het gebied van smaak, textuur en hoe ze worden geteeld. Ze moet je voor het bereiden van witte asperges ze eerst goed schillen, dat hoeft bij groene asperges niet. Snijd wel even de onderkant eraf, die is namelijk niet heel lekker.

Groene asperges hebben een stevigere textuur. Een iets bittere nootachtige smaak dan witte asperges. Dit komt omdat groene asperges meer chlorofyl bevatten en blootgesteld worden aan zonlicht, wat leidt tot de ontwikkeling van een bitterder smaak.

Chlorofyl is een natuurlijk kleurpigment dat planten, algen en (blad)groenten hun groene kleur geeft. Groene asperges worden ook op een andere manier geteeld dan witte asperges, waarbij ze bovengronds blijven groeien en blootgesteld worden aan zonlicht.

Witte asperges, aan de andere kant, groeien onder de grond en worden beschermd tegen het licht door aarde. Hierdoor ontwikkelen ze geen chlorofyl en hebben ze een mildere, zoetere smaak. Witte asperges hebben ook een zachtere textuur dan groene asperges en zijn daarom een populaire keuze voor gerechten waarin ze als hoofdingrediënt worden gebruikt.

Beide soorten asperges zijn gezond en rijk aan vitaminen, mineralen en vezels.

Wat doen asperges voor mijn baby

Asperges zijn geschikt voor baby’s omdat ze rijk zijn aan voedingsstoffen die belangrijk zijn voor hun groei en ontwikkeling. Hieronder staan enkele van de voordelen van asperges voor baby’s:

  • Vitamine C: Asperges bevatten vitamine C, wat bijdraagt aan een gezonde immuunfunctie en helpt het lichaam te beschermen tegen ziekte en infecties.
  • Foliumzuur: Foliumzuur is belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen en het zenuwstelsel.
  • Vezels: Asperges bevatten vezels die helpen bij een gezonde spijsvertering en het voorkomen van constipatie.
  • Kalium: Asperges bevatten kalium, wat helpt bij het reguleren van de bloeddruk en een gezonde hartslag.
  • Antioxidanten: Asperges bevatten antioxidanten die helpen het lichaam te beschermen tegen schade door vrije radicalen.

Urine geur na eten asperges

Asperges bevatten bepaalde stoffen die, wanneer ze worden gegeten, door het lichaam worden afgebroken en uitgescheiden in de urine, wat een unieke geur veroorzaakt. Dit is een normaal verschijnsel en wordt veroorzaakt door de afbraak van asparagine, een aminozuur dat voorkomt in asperges.

De sterkte van de geur varieert van persoon tot persoon en is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de hoeveelheid asperges die wordt gegeten, de snelheid waarmee het lichaam stoffen afbreekt en uitscheidt, en de individuele tolerantie voor specifieke stoffen.

Dit heeft verder geen negatieve gezondheidseffecten en is een normaal verschijnsel na het eten van asperges.

Lekkere recepten voor babyvoeding met Asperge

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie