Volwassenen zijn gek op deze delicatesse maar ze zijn ook heel lekker voor je baby. Witte en groene asperges zijn in principe dezelfde soort maar de groene hebben simpelweg wat langer mogen groeien. Ze zijn ook wat sterker, nootachtiger in smaak dan de witte. De witte groeien onder de grond waardoor ze wit blijven en de groene hebben het licht gezien waardoor ze verkleuren. In Nederland meestal slechts verkrijgbaar tussen april en juni. Buiten het seizoen komen ze vaak uit Zuid-Amerika.
En voor je het zelf niet al eens ondervonden hebt, asperges bevatten de zwavelhoudende stof asparagususinezuur. Sommige mensen kunnen die stof na het eten van asperges niet afbreken omdat ze daar het juiste enzym niet voor hebben en ruiken dat dus weer terug als ze plassen 😉
Asperges in je babyvoeding betekent veel vitamine C, B vitamine, vitamine E, vitamine K, Kalium, Calcium, Fosfor, ijzer, Magnesium en meer. Glutathion is een antioxidant die het vermelden waard is omdat die je kan beschermen tegen ziekten.