Search
Close this search box.
Babyvoeding maken met Pastinaak

Kan ik babyvoeding maken met pastinaak?

Pastinaak is zeer geschikt om babyvoeding mee te maken. Met zijn zachte romige structuur en zoete nootachtige smaak heeft gekookte pastinaak iets dat moeilijk te vergelijken is met iets anders. Mijn kinderen vonden babyhapjes met pastinaak meteen geweldig.

Kijk hier voor een overzicht van alle pastinaakrecepten voor babyvoeding >>

De smaak van pastinaak

Pastinaak is familie van de wortel en smaakt zoetig met een hint van anijs en volgens sommige met aarde- tot nootachtige tonen. Pastinaak heeft een crème-witte kleur. Hij wordt ook wel witte wortel genoemd door zijn kleur. Pastinaak kan net als de winterwortel in de keuken op diverse manieren klaar gemaakt worden. Ze kan zowel rauw als gekookt gegeten worden. Hij is heel geschikt als smaakmaker in soepen en stoofschotels. En ideaal als verantwoord en lekker tussendoortje. De textuur is goed te vergelijken met die van een romige aardappel.

Pastinaak weetjes

Een pastinaak hoort er stevig uit te zien. Let bij het kopen er op dat je een harde wortel kiest.

Pastinaken zijn van oktober tot en maart in Nederland te verkrijgen.

De meeste voedingsstoffen en smaak bevinden zich vlak onder de schil. Probeer daarom de pastinaak zo dun mogelijk te schillen. Dit gaat heel goed met een scherpe dunschiller.

Schoonmaken van pastinaak

Borstel de pastinaak goed schoon of schil hem met een dunschiller voordat je hem verwerkt in een recept voor babyvoeding.

Bewaren van pastinaak

Bewaar pastinaak op een koele plaats (12-15ºC), dan blijft hij 8 tot 10 dagen houdbaar. Als je pastinaak blancheert kun je deze goed verpakt een half jaar in de vriezer bewaren.

Voedingswaarde

Pastinaak bevat veel kalium en vezels. Hij is ook een bron van vitamine B, C, zink, ijzer en calcium. Super gezond dus voor je baby. Met weinig calorieën en zonder verzadigde vetten of cholesterol is pastinaak ook een goede keuze voor de rest van het gezin.

Pastinaak schoonmaken en snijden, zo doe je dat

Lekkere recepten voor babyvoeding met Pastinaak

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie