Zoek
Sluit dit zoekvak.
Babyvoeding maken met groene asperges

Babyvoeding maken met groene asperges

Op deze pagina geven we wat meer informatie over groene asperges en waarom deze groente een lekkere toevoeging aan de groentehapjes voor je baby is.

Asperge is een echte seizoensgroente en alleen verkrijgbaar in het voorjaar. De asperges is een meerjarige plant en kan wel 8 tot 10 jaar op hetzelfde veld worden geteeld. Tegenwoordig worden ze ook vanaf februari in kassen geteeld.

Het verschil tussen groene en witte asperges is dat witte asperges onder de grond groeien. Hierdoor krijgen ze geen zonlicht en blijven ze wit. De groene asperges groeien boven de grond en zien zonlicht. Hierdoor vindt er fotosynthese plaats en kleuren ze mooi groen.

Hoewel ze dus dezelfde plant zijn, lijken ze door hun groeiproces hele andere groenten. Groene asperges zijn een stuk steviger dan witte. De smaak van groene asperges is ook sterker en kruidiger dan die van witte.

Zijn de asperges gezond voor mijn baby?

Babyvoeding maken met groene asperges is een goed idee. Ze bevatten veel vezels, dit zorgt voor een goede spijsvertering. Ook helpen voedingsvezels ervoor dat je baby andere voedingsstoffen goed opneemt. Asperges zijn ook rijk aan vitamine K, belangrijk voor de botopbouw en de bloedstolling. Daarnaast bevatten de groene asperges vitamine C en folaat. Deze helpen samen met natuurlijke suikers om de hersen van je kindje goed te laten functioneren.

Kopen van groene asperges

Wanneer je groene asperges koopt om te verwerken in een hapjes voor je baby, let er dan op dat ze er fris uitzien en dat de knopjes gesloten zijn. De stelen mogen niet houterig zijn en de uiteinden horen er glad en vers uit te zien. Wanneer ze zuur ruiken neem ze dan niet meer.

Bewaren van groene asperges

Groene asperges bewaar je het beste gerold in een vochtige theedoek op een koele en vochtige plek. Ze zijn dan een paar dagen houdbaar. Invriezen kan ook, zowel geblancheerd of ongeblancheerd.

Schoonmaken van groene asperges

Groene asperges hoeven niet geschild te worden. Wel snijd je een stukje van het houtige uiteinde.

Lekkere recepten voor babyvoeding met Groene asperges

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie