Search
Close this search box.
Fruithapjes maken met perzik

Fruithapjes maken met perzik

De perzik is een vrucht en een boomsoort. Perziken geuren heerlijk en doen direct aan de zomer denken. Het vruchtvlees van een perzik is lekker zoet en sappig. Fruithapjes maken met perzik kan heel goed. De perzik heeft een pluizig zacht fluweelachtig schilletje dat jij gewoon kan eten, maar voor je kleintje nog verwijderd. De perzik heeft een harde houtachtige pit. En is net als kersen, abrikozen en pruimen een steenvrucht. Oorspronkelijk komt de perzik uit China waar deze vroeger veel werd verbouwd. Via Perzië, tegenwoordig Iran, is hij naar Europa gekomen. Je hebt perziken met drie soorten vruchtvlees, geel, wit en rood.

Overzicht van alle recepten voor fruithapjes met perzik >>

De meeste perziken die wij in de winkel kunnen kopen zijn afkomstig uit het gebied rond de Middellandse zee. Als een perzik geen pluizig schilletje heeft noemen we het een nectarine. Het zijn dan ook dezelfde vruchten. Nectarines zijn iets minder kwetsbaar.

Perziken zijn rijk aan bèta-caroteen, dit wordt door het lichaam van je baby omgezet in vitamine A. Dat is goed voor de weerstand en de ogen. Ook bevatten ze diverse mineralen zoals magnesium, zink, ijzer, calcium en kalium. Ook bevat de perzik vitamine C en is rijk aan vezels. Goed voor de darmen van je kleintje.

Kopen van perziken

Wanneer je perziken koopt om fruithapjes voor je baby mee te maken horen ze er gaaf en fris uit te zien. De perzik moet fruitig ruiken en de schil moet gaaf zijn. De schil van de perzik is erg kwetsbaar, Houd perziken goed in de gaten, wanneer ze gekneusd zijn schimmelen en rotten ze snel.

Bewaren van perziken

Bewaar perziken op een koele plaats. Afhankelijk van de rijpheid zijn ze ongeveer 3 dagen houdbaar. Je kan ze ook 1 week in de koelkast bewaren. Dit gaat wel ten koste van het aroma en de smaak.

Schoonmaken van een perzik

Was de perzik onder stromend water. Als je de pit wil verwijderen snijd je de vrucht doormidden en draai je de helften in tegengestelde richting voorzichtig van elkaar. Bij een rijpe perzik kan je het schilletje makkelijk verwijderen door aan de onderkant met een scherp mes een kruisje te maken. Trek de schil vervolgens voorzichtig van de vrucht. Is de perzik nog niet helemaal rijp dompel hem dan kort in kokend water, tot het schilletje begint om te krullen. Dompel hem hierna onder in koud water. Nu kan je het schilletje makkelijk verwijderen.

Lekkere recepten voor babyvoeding met Perzik

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie