fbpx
Vind jouw recept
Laden...

Verse doperwten zijn maar een korte periode verkrijgbaar. Van half mei tot half juli. In de vriezer of in blik of pot zijn ze het hele jaar door verkrijgbaar. Wanneer je babyvoeding maakt met erwten kun je beter verse of erwten uit de vriezer gebruiken. Erwten uit glas of blik bevat meestal toegevoegd zout.

Doperwten worden onrijp geoogst. De suikers in de erwten zijn dan nog niet omgezet in zetmeel. De erwten hebben dan een zoetige smaak. Als je verse doperwten koopt horen ze er fris uit te zien. Dan zijn verse erwten zijn heerlijk, zacht, zoet en licht verteerbaar. Verse doperwten kun je drie dagen in je koelkast in de groentelade bewaren. Zorg er dan voor dat ze in een zak zitten die kan ademen.

Verder zijn erwten super gezond. Ze bevatten onder andere vezels, vitamine C en K, Kalium, ijzer en foliumzuur. Babyvoeding maken met erwten is dus een goed idee.

Lekkere recepten voor babyvoeding met erwten

Erwten hapje

Smikkelen maar!

Erwten rijst met ei

Jammie!

Koolvis met erwtjes en rijst

Altijd in huis hebben.

Zalm met erwtenpuree en asperges

Voor de fijnproevers!

Zalm met pasta en erwtjes

Smullen maar!

Zalm met rijst en erwtjes

Zoete aardappel met bloemkool en erwtjes

Hap hap hap..

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen