Zoek
Sluit dit zoekvak.
Babyvoeding maken met erwten

Babyvoeding maken met erwten

Wanneer ik het op Smikkels in een recept over erwten heb, voor het maken van babyvoeding, dan bedoel ik daarmee over het algemeen doperwten. Er zijn naast de doperwt onder andere nog kreukerwt, capucijanererwt, gele erwt, peultjes, suikererwt en grauwe erwt (rozijnerwt). Erwten zijn peulvruchten en ze groeien met zo’n 10 stuks tegelijk in een peul. De meeste erwten worden gedopt gegeten. Maar van sommige zijn ook de jonge peulen eetbaar. Zoals van de suikererwt en de peultjes.

Overzicht van alle recepten voor babyvoeding met erwten >>

Verse doperwten zijn maar een korte periode verkrijgbaar. Van half mei tot half juli. In de vriezer of in blik of pot zijn ze het hele jaar door verkrijgbaar. Wanneer je babyvoeding maakt met erwten kun je beter verse of erwten uit de vriezer gebruiken. Erwten uit glas of blik bevat meestal toegevoegd zout.

Doperwten worden onrijp geoogst. De suikers in de erwten zijn dan nog niet omgezet in zetmeel. De erwten hebben dan een zoetige smaak. Als je verse doperwten koopt horen ze er fris uit te zien. Dan zijn verse erwten zijn heerlijk, zacht, zoet en licht verteerbaar. Verse doperwten kun je drie dagen in je koelkast in de groentelade bewaren. Zorg er dan voor dat ze in een zak zitten die kan ademen.

Verder zijn erwten super gezond. Ze bevatten onder andere vezels, vitamine C en K, Kalium, ijzer en foliumzuur. Babyvoeding maken met erwten is dus een goed idee.

Lekkere recepten voor babyvoeding met Erwten

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie