Zoek
Sluit dit zoekvak.
fruithapjes met framboos

Fruithapje met framboos

Framboos is een plant die in heel Europa van nature voorkomt. Je vindt ze langs bosranden en op open plaatsen in het bos. Een rijpe framboos heeft een prachtige rozerode tot donkerrode kleur. De vrucht is heerlijk zoet en sappig. Heel geschikt om in een fruithapje voor je baby te verwerken. Er bestaan echter ook enkele rassen met gele vruchten. Deze zijn iets zuurder. De framboos is een plant uit de rozenfamilie net als braam en aardbei. Een framboos bestaat uit een cluster van kleine vruchtjes die elk een zaadje bevatten. Een rijpe framboos laat makkelijk los van het steeltje, maar doe het voorzichtig anders knijp je hem fijn.

Er zijn twee soorten frambozen, zomerframbozen en herfstframbozen. Bij zomerframbozen rijpen de vruchten van eind juni tot begin augustus. De oogst duurt per ras ongeveer 4 weken. Bij een herfstframboos zijn er rijpe vruchten vanaf begin augustus tot begin oktober. De oogst bij herfstframbozen duurt zes tot acht weken.

Frambozen zijn heel gezond. Ze bevatten tal van vitaminen, mineralen en vezels. Deze vezels heb je nodig voor een goede darmwerking. Ze hebben ook een hoog gehalte aan vitamine C en antioxidanten.

Kopen van frambozen

Wanneer je frambozen koopt om te verwerken in een fruithapje voor ja baby, let er dan op dat ze bij aankoop er mooi vers en droog uitzien. Frambozen zijn erg kwetsbaar, vervoer ze dus met beleid.

Bewaren van frambozen

Bewaar frambozen onafgedekt en verspreid op een plat bord in de koelkast. Was ze niet en zorg dat ze niet vochtig worden. Dan blijven ze ongeveer 3 dagen goed. Je kan ze ook invriezen. Dan blijven ze tot 12 maanden houdbaar.

Schoonmaken van frambozen

Frambozen hoe je niet te wassen. Hiermee beschadig je ze alleen maar. Je kunt eventuele viezigheid met een keukenpapiertje of kwastje wegvegen.

Lekkere recepten voor babyvoeding met Framboos

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie