Search
Close this search box.
Babyvoeding met pruimen

Babyvoeding maken met pruimen

De pruim is een steenvrucht met zacht vruchtvlees. Ze zijn eivormig en met een gladde schil. Ze kunnen zo uit het vuistje gegeten worden wanneer je kindje hier groot genoeg voor is. Voor je baby kun je er makkelijk een fruithapje van maken. Halveer de pruim en verwijder de pit. Schil vervolgens de helften en prak het vruchtvlees fijn met een vork of pureer in een keukenmachine. Lekkere combinaties met pruim zijn bijvoorbeeld banaan, appel en peer.

Pruimen groeien aan bomen die wel 7 meter hoog kunnen worden. Er zijn meer dan 2000 verschillende varianten. Ze groeien ook erg goed in Nederland. Pruimen uit Nederland staan zelfs er hoog aangeschreven omdat de kwaliteit van telen hier zeer hoog is. Toch wordt het meerendeel geïmporteerd uit Frankrijk. In Nederland zijn pruimen verkrijgbaar in de winkels van juli t/m september.

Er zijn verschillende soorten pruimen. Sommige soorten smaken lekker zoet en andere smaken zoetzuur tot zuur. Dit zijn een aantal bekende soorten; Reine Claude, Opal, Victoria, Jubileum en Blue de Belgique

Pruimen zijn ontzettend gezond. Doordat ze veel vezels en sorbitol bevatten bevorderen ze een goed darmwerking. En kunnen ze obstipatie en constipatie verhelpen. Ze zitten vol vitamines en het is de vrucht met de meeste antioxidanten.

Kopen van pruimen

Wanneer je pruimen koopt om te verwerken in babyvoeding let er dan bij aankoop op dat ze stevig zijn. Ze mogen bij lichte vingerdruk iets meegeven. De schil hoort er gaaf, glad en mooi helder van kleur te zijn. Hard pruimen zijn nog niet rijp genoeg. Deze kun je op de fruitschaal na laten rijpen.

Bewaren van pruimen

Pruimen bewaar je het beste op de fruitschaal. Dan rijpen ze nog wat na. Na aankoop zijn pruimen 5-6 dagen houdbaar. Een rijpe pruim kun je een paar dagen in de koelkast bewaren. In de vriezer kun je pruimen in een goed afgesloten bakje of zakje tot 12 maanden bewaren.

Schoonmaken van pruimen

Pruimen hoef je alleen maar even goed te wassen. Verwijder het steeltje en de pit. Wanneer een pruim rijp is laat deze makkelijk van de pit los.

Lekkere recepten voor babyvoeding met Pruim

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie