Pruimen peermoes

Fruithapje Vanaf 6 maanden
Pruimen peermoes

Over de ingrediënten

Pruimen peermoes

Fruithapje Vanaf 6 maanden

Ingrediënten

  • Peer
  • Pruim

Bereidingswijze:

Schil de peer en verwijder het klokhuis. Stoof de stukje peer in een klein beetje water. Dit kan in een pannetje op het vuur of in een bakje in de magnetron. Afgieten en aflaten koelen. Schil 2 rijpe pruimen en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees van peer en de pruimen klein en pureer dit samen tot een fijne moes. Je kunt de moes eventueel wat indikken met een beetje rijstebloem.

De drinkfles van Smikkels

De roestvrijstalen drinkfles van Smikkels is sterk en duurzaam door gebruik van staal en PP kunststof. Daarnaast ze zijn onze flessen voorzien van een mat glanzende poedercoating tegen krassen. Deze materialen bevatten geen BPA en PVC. Bovendien neemt roestvrij staal (RVS) geen geurtjes, kleuren en smaken over van etenswaren. Je krijgt er standaard een afsluitdop bij, maar ook een rietjesdop!

Lees meer

Smikkelstip – Waarom stoom je sommige fruitsoorten?

Harde fruit soorten kun je voor het verwerken in een babyhapje even stomen in weinig water. Dit pureert makkelijker en ze verkleuren dan ook niet. Maar dit moet niet. Vroeger was dit een richtlijn. Het zou de darmpjes van de baby’s minder belasten wanneer je het fruit eerst kookt.

Voor zacht fruit geldt overigens hetzelfde. Het hoeft niet, maar kan wel. Doe waar je jezelf het prettigste bij voelt en wat je makkelijk vindt.

Recepten in dezelfde categorie

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>