Bereidingswijze:
Was een aantal rijpe pruimen en verwijder de schillen en de pitten. Rasp of pureer tot een gladde moes. En klaar is dit lekkere fruithapje.
Voor jezelf is een aantal lepeltjes pruimenmoes ook heerlijk in een bakje yoghurt.
Was een aantal rijpe pruimen en verwijder de schillen en de pitten. Rasp of pureer tot een gladde moes. En klaar is dit lekkere fruithapje.
Voor jezelf is een aantal lepeltjes pruimenmoes ook heerlijk in een bakje yoghurt.
Begin altijd met één soort groente of fruit tegelijk, geef dat een paar dagen achter elkaar. Als je baby hier goed op reageert, dan kun je verder met een nieuwe soort. Alles wat je baby geproefd heeft en goed is gegaan kun je ook onderling gaan mengen.
Begin met smaken die niet te zuur of te bitter zijn. Kies voor fruit bijvoorbeeld: Banaan, peer, perzik, meloen of nectarine. En voor groente: Worteltjes, bloemkool, courgette, broccoli of boontjes.
In de recepten zijn bewust geen hoeveelheden vermeld. Maak gerust een grote hoeveelheid groentehapjes en vries dit in kleine porties in. Doe in het begin 1 of 2 eetlepels van je zelf gemaakte groente- of fruithapje in een bakje. Gaat dit goed verhoog de hoeveelheid ...
Waarom moet je ei en pinda vroeg introduceren? Door vroeg pinda en ei te introduceren, kunnen veel allergieën worden voorkomen. Een voedselallergie kan ontstaan als voedsel via een beschadigde huid, zoals eczeem, in het lichaam komt. De huid is niet de juiste plaats om voor ...
Hoe verklein je de kans op voedselallergieën bij je baby? Het advies van de Nederlandse vereniging voor Kindergeneeskunde is om zo vroeg mogelijk te beginnen met het aanbieden van verschillende soorten voedsel, waaronder pindakaas en ei. Vanaf 4 maanden kun je beginnen met de eerste ...
Voedselovergevoeligheid is de verzamelnaam voor alle overgevoeligheidsreacties op voedsel. Dit kan een allergie zijn voor bijvoorbeeld noten of kippenei. Of een intolerantie voor bijvoorbeeld gluten of lactose. Heeft mijn kind een allergie of intolerantie? Wanneer je kind na het eten van bepaald voedsel klachten krijgt ...
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief blijf op de hoogte van nieuwe recepten, producten en aanbiedingen van Smikkels!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief blijf op de hoogte van nieuwe recepten, producten en aanbiedingen van Smikkels!
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonalisserde advertenties te tonen. Indien u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Uw keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. U kunt uw instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van uw toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.