fbpx

Handige recepten voor kleintjes vanaf 4 maanden

Traktatie rozijnen robot

Traktatie Vanaf 8 maanden

Traktatie rozijnen robot

Traktatie Vanaf 8 maanden

Ingrediënten

Een super stoere traktatie. Hier ga je alle kindjes op het kinderdagverblijf blij mee maken. De werktekening bevat een duidelijke uitleg.

Wat heb je nodig:
Doosjes rozijnen
Lijm
Werktekening robot PDF >

Hoe maak je ze:
Print de werktekening met de robotten. Knip de robotten netjes uit en doe wat lijm op de achterkant. Vouw een robot om het doosje rozijnen heen en klaar is kees!  Blieb, blieb!

Deze robot traktatie is heel leuk te combineren met de rozijnen konijntjes, rozijnen kuikentjes, rozijnen koetjes en rozijnen beertjes.

LET OP: Zorg dat je bij het printen automatisch schalen uitvinkt.

In mijn recepten staan geen hoeveelheden. Lees hier waarom.

Smikkeltips!

Waarom stoom je sommige fruitsoorten?

Harde fruit soorten kun je voor het verwerken in een babyhapje even stomen in weinig water. Dit pureert makkelijker en ze verkleuren dan ook niet. Maar dit moet niet. Vroeger was dit een richtlijn. Het zou de darmpjes van de baby’s minder belasten wanneer je het fruit eerst kookt.

Voor zacht fruit geldt overigens hetzelfde. Het hoeft niet, maar kan wel. Doe waar je jezelf het prettigste bij voelt en wat je makkelijk vindt.

Start vroeg met de introductie van pinda en ei

Door vroeg pinda en ei te introduceren, kunnen veel allergieën worden voorkomen. Een voedselallergie kan ontstaan als voedsel via een beschadigde huid, zoals eczeem, in het lichaam komt. De huid is niet de juiste plaats om voor het eerst met voedsel in aanraking te komen.

Lees hier meer over vroege introductie van pinda en ei

Andere lekkere hapjes

Traktatie rozijnen kuikentjes

Traktatie rozijnen beertjes

Traktatie rozijnen konijntjes

Traktatie rozijnen koetjes