Search
Close this search box.

Mango-sinaasappel ijsjes

Traktatie, Tussendoortje Vanaf 8 maanden
Mango-sinaasappel ijsjes

Meer over de ingrediënten

Mango-sinaasappel ijsjes

Traktatie, Tussendoortje Vanaf 8 maanden

Ingrediënten

  • Mango
  • Sinaasappel

Bereidingswijze

Heerlijk verfrissende en gezonde mango-sinaasappel ijsjes, ook geschikt voor de allerkleinste! Deze ijsjes zijn super eenvoudig te maken en zitten boordevol natuurlijke fruitige smaken. Ideaal voor een zomerse dag of als een verantwoorde traktatie.

Voor dit recept heb je 150 gram verse mango nodig, wat ongeveer gelijk is aan één middelgrote mango. En drie perssinaasappels die samen ongeveer 200 ml vers sinaasappelsap opleveren. Met dit recept maak je vier ijsje. De voorbereiding duurt slechts vijf minuten. Daarna moet je even geduld hebben, omdat de ijsjes minimaal vijf tot zes uur in de vriezer moeten staan om goed te bevriezen.

Begin met het uitpersen van de sinaasappels. Zet het sap even apart en schil vervolgens de mango. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en blend deze tot een gladde puree met een blender of staafmixer. Meng de mango puree met het sinaasappelsap en roer goed door tot alles volledig gemengd is.

Giet het fruitmengsel voorzichtig in ijsvormpjes, waarbij je een klein beetje ruimte aan de bovenkant overlaat omdat het mengsel iets zal uitzetten wanneer het bevriest. Plaats de ijsvormpjes in de vriezer en laat ze minimaal vijf tot zes uur bevriezen.

Om de ijsjes gemakkelijker uit de vormpjes te halen, kun je de vormpjes kort onder warm water houden. Deze gezonde, natuurlijke traktatie is ideaal om kinderen te trakteren op warme dagen.

Wat vind je van dit recept?
1 stemmen

Smikkelstip | Start vroeg met de introductie van pinda en ei

Door vroeg pinda en ei te introduceren, kunnen veel allergieën worden voorkomen. Een voedselallergie kan ontstaan als voedsel via een beschadigde huid, zoals eczeem, in het lichaam komt. De huid is niet de juiste plaats om voor het eerst met voedsel in aanraking te komen.

Lees hier meer over vroege introductie van pinda en ei

Recepten in dezelfde categorie

Aan de slag

Hoe leer ik mijn baby eten met een lepel?

Tussen de 4 en 6 maanden ga je je baby laten wennen aan vaste voeding. Ook zal hij of zij voor het eerste leren eten van een lepel. Die eerste oefenhapjes zijn altijd een speciaal moment. Hoe gaat je baby reageren wanneer hij of zij ...

Vroeg pinda en ei introduceren

Waarom moet je ei en pinda vroeg introduceren? Door vroeg pinda en ei te introduceren, kunnen veel allergieën worden voorkomen. Een voedselallergie kan ontstaan als voedsel via een beschadigde huid, zoals eczeem, in het lichaam komt. De huid is niet de juiste plaats om voor ...

Voedselovergevoeligheid bij baby’s

Voedselovergevoeligheid is de verzamelnaam voor alle overgevoeligheidsreacties op voedsel. Dit kan een allergie zijn voor bijvoorbeeld noten of kippenei. Of een intolerantie voor bijvoorbeeld gluten of lactose. Heeft mijn kind een allergie of intolerantie? Wanneer je kind na het eten van bepaald voedsel klachten krijgt ...

Mag mijn baby ei en pindakaas?

Hoe verklein je de kans op voedselallergieën bij je baby? Het advies van de Nederlandse vereniging voor Kindergeneeskunde is om zo vroeg mogelijk te beginnen met het aanbieden van verschillende soorten voedsel, waaronder pindakaas en ei. Vanaf 4 maanden kun je beginnen met de eerste ...

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie