Abrikoos en appelhapje

Fruithapje Vanaf 6 maanden
Abrikoos en appelhapje

Meer over de ingrediënten

Abrikoos en appelhapje

Fruithapje Vanaf 6 maanden

Ingrediënten

  • Abrikoos
  • Appel

Voor dit fruithapje heb ik 4 abrikozen en 1 appel gebruikt.

Bereidingswijze:

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Was de abrikozen, snijd ze doormidden en verwijder de pit. Stoof de abrikozen in een klein beetje water. Dit kan in een pannetje op het vuur of 2-4 minuutjes in een schaaltje in de magnetron. Laat goed afkoelen. Je kan de appel zo gebruiken of eerst even met de abrikozen mee stoven om hem iets zachter en zoeter te maken. Doe al het fruit bij elkaar en pureer met de staafmixer of prak met een vork tot een fijn of grof hapje, afhankelijk van de leeftijd van je baby.

Afhankelijk van de grootte van het fruit kun je natuurlijk variëren in de hoeveelheden van beiden.

Smikkelstip – Pasta, macaroni en rijst uit de vriezer

Wanneer pasta-, macaroni- of rijsthapjes wat droog zijn als ze uit de vriezer komen, dan kun je dit makkelijk oplossen door er een beetje water doorheen te mengen. Dan wordt het weer lekker smeuïg.

recepten in dezelfde categorie

aan de slag

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>