Abrikoos en appelhapje

Fruithapje Vanaf 6 maanden
Abrikoos en appelhapje

Over de ingrediënten

Abrikoos en appelhapje

Fruithapje Vanaf 6 maanden

Ingrediënten

  • Abrikoos
  • Appel

Voor dit fruithapje heb ik 4 abrikozen en 1 appel gebruikt.

Bereidingswijze:

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Was de abrikozen, snijd ze doormidden en verwijder de pit. Stoof de abrikozen in een klein beetje water. Dit kan in een pannetje op het vuur of 2-4 minuutjes in een schaaltje in de magnetron. Laat goed afkoelen. Je kan de appel zo gebruiken of eerst even met de abrikozen mee stoven om hem iets zachter en zoeter te maken. Doe al het fruit bij elkaar en pureer met de staafmixer of prak met een vork tot een fijn of grof hapje, afhankelijk van de leeftijd van je baby.

Afhankelijk van de grootte van het fruit kun je natuurlijk variëren in de hoeveelheden van beiden.

De Smikkels lunchbox

De RVS lunchbox van Smikkels is verkrijgbaar in 5 prachtige kleuren. De lunchboxen zijn sterk en duurzaam door het gebruik van roestvrijstaal en bamboe. De bamboe deksel heeft een siliconen rand waardoor de broodtrommel lekvrij af te sluiten is. De lunchbox wordt geleverd met een siliconen elastiek. Roestvrijstaal (RVS) neemt geen geurtjes, kleuren en smaken over van etenswaren.

Lees meer

Smikkelstip – Wat doe ik met het eten dat ik over heb?

Bewaar geen babyvoeding die over is na het eten. Bacteriën hebben vrij spel omdat de lepel in en uit het mondje van je baby is geweest (soms in dat van jou) maar ook in en uit het eten.

Recepten in dezelfde categorie

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>