Banaan, appel en abrikozenmoes

Fruithapje Vanaf 8 maanden
Banaan, appel en abrikozenmoes

Over de ingrediënten

Banaan, appel en abrikozenmoes

Fruithapje Vanaf 8 maanden

Ingrediënten

  • Abrikoos
  • Appel
  • Banaan

Voor dit fruithapje gebruikte ik in verhouding 4 abrikozen, 1 appel en 1 banaan. Je kan natuurlijk variëren in de hoeveelheden van het fruit.

Bereidingswijze:

Was de abrikozen, snijd ze doormidden en verwijder de pit. Schil de appel en verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Stoof de stukjes appel en de abrikozen in een klein beetje water. Dit kan in een pannetje op het vuur of 2-4 minuutjes in een schaaltje in de magnetron. Laat goed afkoelen. Haal de schil van de banaan en snijd deze in stukjes. Pureer de vruchten met een staafmixer, keukenmachine of babyblender tot een fijne moes.

Voor een fruithapje met wat meer structuur, kun je ook alleen de abrikozen en appel pureren en deze mengen met een geprakte banaan.

De drinkfles van Smikkels

De roestvrijstalen drinkfles van Smikkels is sterk en duurzaam door gebruik van staal en PP kunststof. Daarnaast ze zijn onze flessen voorzien van een mat glanzende poedercoating tegen krassen. Deze materialen bevatten geen BPA en PVC. Bovendien neemt roestvrij staal (RVS) geen geurtjes, kleuren en smaken over van etenswaren. Je krijgt er standaard een afsluitdop bij, maar ook een rietjesdop!

Lees meer

Smikkelstip – Geen groenten uit glas of blik

Gebruik verse of diepvries groenten voor de bereiding van je recept. Aan groenten uit glas en blik is vaak zout en suiker toegevoegd.

Recepten in dezelfde categorie

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>