Zoek
Sluit dit zoekvak.
Bruine bonen in de babyhapjes

Bruine bonen in babyhapjes

Mag mijn baby bruine bonen?

Bruine bonen zijn zeer voedzaam en zeker geschikt om te verwerken in een groentehapje voor je baby. Ze zitten boordevol met vezels en eiwitten. De bruine boon is een van de bekendste bonen. Ze worden over de hele wereld gegeten. Het is een middelgrote boon en bruin van kleur. Ze heeft een zachte romige smaak waar de meeste baby’s gek op zijn.

Overzicht van alle recepten voor babyvoeding met bruine bonen >>

Zijn bruine bonen gezond voor mijn baby?

Jazeker. De bruine boon bevat enorm veel vezels, eiwitten en ook ijzer en calcium. Doordat peulvruchten, dus ook bruine bonen, veel ijzer, eiwit en B-vitamines bevatten, zijn ze ook een goede vleesvervanger. Peulvruchten verlagen ook je slechte cholesterol, wat helpt om je bloedvaten gezond te houden.

De bruine boon is een stam-boon die behoort tot de gewone boon. En is een kruidachtige eenjarige plant die behoort tot de vlinderbloemigenfamilie. Bruine bonen zijn de eetbare zaden van een peuldragende plant. Er bestaan verschillende rassen bruine bonen.

Welke bruine bonen koop ik om babyvoeding mee te maken?

De meeste bruine bonen in de winkel zitten in glas of blik. Je hebt ook gedroogde bruinen bonen. Deze moet je voor gebruik eerst wellen. Beide soorten zijn even gezond. Let bij het maken van babyvoeding er wel op dat je geen bruine bonen uit glas of blik gebruikt waar zout of suiker aan toegevoegd is.

Lekkere recepten voor babyvoeding met Bruine bonen

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie