Search
Close this search box.
Babyvoeding maken met mais

Babyvoeding maken met mais

Babyvoeding maken met mais kan heel goed. Mais eten wij als groente, maar het valt onder de graansoorten. Het behoort tot de grassenfamilie en is afkomstig uit Midden-Amerika. In grote delen van de wereld is mais onderdeel van de basisvoeding. De mais die wij eten is suikermais. De korrels van dit maisras zijn veel zoeter dan andere soorten mais.

Wat doet mais voor mijn baby

Mais is een bron van koolhydraten. Deze geven je baby energie. Daarnaast bevat mais een ruime hoeveelheid folaat. Dit heeft je baby nodig voor de aanmaak van weefsels en cellen. Ook helpt mais om immuunsyteem goed te houden. De vele vezels zorgen ervoor dat de spijsvertering gezond blijft.

Mais kopen om te verwerken in een babyhapje

Wanneer je een maïskolf koopt om te verwerken in een babyhapje dan hoort deze gesloten te zijn en het blad moet een frisse lichtgroene kleur hebben. De korrels mogen niet uitgedroogd zijn. Dat kan er op wijzen dat het een oude maïskolf is. Een maiskolf hoort heldergele van kleur te zijn.

Mais schoonmaken

Verwijder het blad en de draden van de maïskolf. Snijd hierna de uiteinden van de maiskolf af. Was de kolf onder stromend water.

Lekkere recepten voor babyvoeding met Mais

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie